Студентка ЦНТУ – переможниця відкритої олімпіади КПІ з дисципліни «Енергетичний менеджмент»


17 квітня 2023
Здобувачка освіти ІІІ курсу кафедри електротехнічних систем та енергетичного менеджменту Центральноукраїнського національного технічного університету Ірина Пташник виграла відкриту студентську олімпіаду НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» з дисципліни «Енергетичний менеджмент» спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

Здобувачка освіти ІІІ курсу кафедри електротехнічних систем та енергетичного менеджменту Центральноукраїнського національного технічного університету Ірина Пташник виграла відкриту студентську олімпіаду Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» з дисципліни «Енергетичний менеджмент» спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

Студентська онлайн-олімпіада проводилась із дисципліни «Енергетичний менеджмент» окремо для здобувачів освіти двох спеціальностей: 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та 144 «Теплоенергетика».

Олімпіада відкрита, тобто, організатори, – кафедра електропостачання Навчально-наукового інституту енергозбереження та енергоменеджменту КПІ ім. Ігоря Сікорського та кафедра теплової та альтернативної енергетики Навчально-наукового інституту атомної та теплової енергетики КПІ ім. Ігоря Сікорського, – запросили до участі в олімпіаді представників інших закладів віщої освіти України.

В олімпіаді КПІ взяли участь 34 студенти, які представляли провідні технічні університети України: НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Вінницький національний технічний університет, Національний технічний університет «Дніпровська Політехніка», Національний університет «Одеська політехніка», Національний університет «Запорізька політехніка», Національний авіаційний університет, Центральноукраїнський національний технічний університет, Національний університет біоресурсів і природокористування, Український державний університет науки і технологій, Київський національний університет технологій та дизайну.

Журі олімпіади загалом відзначило високий рівень підготовки студентів-учасників у сфері енергетичного менеджменту, їхню здатність розв’язувати складні завдання щодо енергоефективності та енергозбереження.

У заліку спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» відкритої студентської олімпіади з дисципліни «Енергетичний менеджмент» журі визначило дві найкращі роботи із вирішення завдань конкурсу, виконавці яких посіли, відповідно, І місце олімпіади: студентка КПІ Єлизавета Тупотіна та студентка кафедри електротехнічних систем та енергетичного менеджменту Центральноукраїнського національного технічного університету Ірина Пташник (на фото).

15 квітня, під час церемонії закриття олімпіади, переможці та призери були нагороджені відповідними дипломами І, ІІ та ІІІ рівня, а також призами від численних спонсорів відкритої студентської олімпіади КПІ.

Також в рамках олімпіади для її учасників, здобувачів освіти спеціальностей 141 та 144 різних університетів України, було проведено навчальні вебінари «Потреби та перспективи енергоефективності у військовий і мирний часи» і «Комплексні системи реновації будівель».

За інформацією кафедри електротехнічних систем та енергетичного менеджменту ЦНТУ