Знайомство з університетом починатиметься із «Першої сходинки»


03 березня 2017
Представники Центральноукраїнського національного технічного університету у Молодіжному парламенті Кіровоградщини зробили візуально-інформаційні довідники для студентів та гостей навчального закладу: план-схему ЦНТУ та стенд із переліком прав студентів.

Представники Центральноукраїнського національного технічного університету у Молодіжному парламенті Кіровоградщини зробили візуально-інформаційні довідники для студентів та гостей навчального закладу: план-схему ЦНТУ та стенд із переліком прав студентів.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року проходили вибори до Молодіжного парламенту Кіровоградщини. Дана структура створена з метою залучення молоді до процесу реформування органів місцевого самоврядування, розвитку громадянського суспільства і молодіжного руху, яка сприятиме перспективному розвитку умов життя регіону за рахунок втілення нових проектів, програм, ініціатив. Проект Молодіжного парламенту реалізується за сприяння Фонду Ганса Зайделя (Німеччина), Кіровоградської обласної державної адміністрації та Кіровоградської обласної ради. Вибори депутатів обласного Молодіжного парламенту відбулися в усіх ВНЗ нашого регіону, за підсумками голосування депутатами МП, серед інших, стали одинадцять студентів Центральноукраїнського (Кіровоградського) національного технічного університету.

Депутати Молодіжного парламенту Кіровоградщини отримали від Фонду Ганса Зайделя гранти на реалізацію у своїх навчальних закладах соціальних проектів. Відповідно, студенти ЦНТУ - депутати МП Олег Бурлаков (ФОФ), Артем Головатий (ФПЕМ), Анна Грунтова (ФАЕ), Катерина Осадча (ФСГМ), Тетяна Подгорна (ФОФ), Ольга Пфо (МТФ), Христина Сігова (ФЕМ), Денис Тарнавський (ФПЕМ) придумали інформаційні стенди, які мають допомогти студентам університету краще орієнтуватися на території навчального закладу та знати свої права.

Як розповів під час церемонії відкриття стендів, розташованих в холі університету, Олег Бурлаков, проекту дали назву «Перша сходинка ЦНТУ», оскільки за задумом стенди містять інформацію, якою студенти мають володіти вже на самому початку підйому «сходинками навчання», при першому знайомстві із навчальним закладом.

За словами депутатів Молодіжного парламенту, раніше їм досить часто доводилося чути від колег-студентів (переважно, це перший курс) про те, що хтось на території університету, запізнився, тому що не знайшов вчасно ту чи іншу аудиторію тощо. Тому в рамках втілення соціального проекту Молодіжного парламенту, було вирішено зробити план-схему, яка допоможе будь-кому зі студентів або гостям ЦНТУ орієнтуватися на території та в приміщеннях навчального закладу.

Друга частина проекту – інформація щодо поліпшення обізнаності студентів стосовно їхніх прав. Як повідомила Анна Грунтова, згідно опитування студентів ЦНТУ, більшість з них не змогли точно відповісти на питання про права студентів, і це є свідченням того, що студенти університету не досконало знають власні права. Отже, депутати Молодіжного парламенту від ЦНТУ вирішили також зробити ознайомчий стенд, де тезово перераховані основні права студентів.

Як зауважив ректор ЦНТУ, професор Михайло Черновол, проект «Перша сходинка» є ініціативою самих студентів, загалом, адміністрація навчального закладу не втручається в роботу органів студентського самоврядування, але співпрацює зі студентським самоврядуванням. За словами Михайла Черновола, йому приємно бачити, коли студенти ЦНТУ проявляють самостійність і займаються громадською роботою. На думку ректора університету, у разі необхідності, адміністрація ЦНТУ може допомогти в питанні виготовлення даних інформаційних стендів в форматі карток, які можна буде розмножити та роздавати студентам університету (в першу чергу, усім першокурсникам).

Підготував Олександр Виноградов