Перший чемпіонат з армспорту ЦНТУ


10 квітня 2017
У четвер, 6 квітня, в спортивній залі Центральноукраїнського національного технічного університету вперше пройшов чемпіонат навчального закладу із «боротьби на руках» – армреслінгу, організований спортивним клубом і студпрофкомом університету за підтримки Кіровоградської федерації армспорту.

У четвер, 6 квітня, в спортивній залі Центральноукраїнського національного технічного університету вперше пройшов чемпіонат навчального закладу із «боротьби на руках» – армреслінгу, організований спортивним клубом і студпрофкомом університету за підтримки Кіровоградської федерації армспорту.

Назва «армрестлінг» походить від злиття двох англійських слів «arm» і «wrestling», що дослівно означає «боротьба зап’ястками». Перші міжнародні турніри з армрестлінгу почали проводитися в США в 1960-х роках, згодом цей вид єдиноборства набув неабиякого поширення світом завдяки своїй доступності та невибагливості. Починаючи з 1997 року, армрестлінг також отримує назву «армспорт».

Останнім часом студенти нашого навчального закладу брали участь та виборювали нагороди різних турнірів з армреслінгу, які проводилися як в Кіровограді (Кропивницькому), так і в інших містах країни. Зокрема, студент факультету автоматики та енергетики Віктор Ласінський, став переможцем юніорської першості Кіровоградської області у своїй ваговій категорії (2014 рік), посів друге місце відкритого чемпіонату Черкаської області (2015 рік), вигравав срібні та золоті медалі І та ІІ відкритих чемпіонатів Кіровоградської області з армреслінгу (2015-16 рр). Також на відкритих чемпіонатах Кіровоградської області з армреслінгу призові місця виборювали студенти нашого університету Олександр Дроздов і Андрій Захаренко.

Враховуючі популярність армреслінгу серед студентської молоді, викладач кафедри фізичного виховання та керівник секції пауерліфтингу спортклубу ЦНТУ Юрій Трохименко вирішив організувати власний університетський чемпіонат з армреслігу. Підтримку ініціативи надали спортивний клуб ЦНТУ і профспілковий комітет студентів навчального закладу.

Учасників першого чемпіонату ЦНТУ з армспорту привітали завкафедрою фізичного виховання ЦНТУ Володимир Ковальов, голова Студпрофкому університету Валерій Пугач, головний суддя змагань Юрій Трохименко та голова Кіровоградської обласної федерації армспорту Ігор Поцілуйко.

Для участі у змаганнях подали заявки більше двадцяти студентів з п’яти факультетів:

факультет економіки та менеджменту: О. Музиченко (група МЕВ 16), Д. Дерев’янко (МЕВ 16), С. Поляков (група ЕП 15);

факультет автоматики та енергетики: В. Ласінський, М. Тимчук, І. Черніков (група ЕЕ 14), А. Семенко (група ЕЕ 14);

факультет проектування та експлуатації машин: С. Зайченко (група АТ 16), Т. Кравченко (АТ 16), В. Волков (БІ 16);

механіко-технологічний факультет: А. Сарібеков (група КІ 15), Л. Марченко (група КІ 15), А. Прихідько (група КІ 15), Є. Саковський (група КІ 15), С. Годорожа (група ГМ(ГТ) 16), С. Шмаков (група ПМ 16), О.Вітошко (група КІ 16-1);

факультет сільськогосподарського машинобудування: М. Рахімкулов (група МБ 13), М. Горобець (МБ 14), М. Червоний (група МБ 14), В. Бараннік (група АГ 16-1).

Студенти боролися у п’яти вагових категоріях 60-90 кг. за правилами офіційних турнірів з армреслінгу: борець вибуває зі змагань після двох поразок. Також окремо для усіх бажаючих були проведені змагання в абсолютному заліку – незалежно від ваги спортсмена. Переможцями у більшості вагових категорій став студент ФАЕ Віктор Ласінський, в категорії 60 кг переміг студент ФСГМ В. Бараннік; в категорії 70 кг – студент ФАЕ А. Семенко.

У заліку факультетів перше місце посів факультет автоматики та енергетики, друге – факультет експлуатації та проектування машин, третє – факультет сільськогосподарського машинобудування.

Всі учасники турніру отримали сувеніри та подарунки від Студпрофкому, призерів та переможців було відзначено грамотами.

На фото: переможці та призери першого чемпіонату ЦНТУ з армспорту.