Конференція «Інформаційна безпека та комп’ютерні технології» в ЦНТУ


27 квітня 2017
На базі кафедри програмування та захисту інформації Центральноукраїнського національного технічного університету відбулась ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційна безпека та комп’ютерні технології», участь в якій взяли понад 130 представників шести країн: доктори та кандидати наук, аспіранти, студенти, слухачі Малої академії наук учнівської молоді, представники науково-виробничих підприємств та підприємств ІТ-галузі

На базі кафедри програмування та захисту інформації Центральноукраїнського національного технічного університету відбулась ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційна безпека та комп’ютерні технології», участь в якій взяли понад 130 представників шести країн: доктори та кандидати наук, аспіранти, студенти, слухачі Малої академії наук учнівської молоді, представники науково-виробничих підприємств та підприємств ІТ-галузі.

На початку роботи конференції із вітальним словом виступили голова оргкомітету конференції проректор із наукової роботи ЦНТУ, д.е.н., професор Олександр Левченко та заступник голови оргкомітету конференції, доцент кафедри програмування та захисту інформації ЦНТУ, к.т.н. Єлизавета Мелешко.

Мета даної конференції – інтеграція зусиль з впровадження результатів наукових досліджень, встановлення творчих контактів і розширення наукових зв’язків у галузях інформаційної безпеки та комп’ютерних технологій.

Протягом виступів доповідачі поділилися теоретичними та практичними результатами своїх досліджень, пов’язаних з інформаційною безпекою, програмуванням та комп’ютерними системами штучного інтелекту (особлива увага приділялася обговоренню питань інформаційної безпеки). Учасники конференції готували доповіді за напрямами: інформаційна безпека держави, суспільства та особистості; програмування та інформаційно-комунікаційні технології; інтелектуальні системи та штучний інтелект.

В перший день конференції із доповідями виступали доктори та кандидати наук, викладачі та аспіранти, на другий день доповідали представники науково-виробничих підприємств ІТ-галузі та студенти. Загалом, матеріали для ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Інформаційна безпека та комп’ютерні технології» підготували 133 представника 40 навчально-наукових закладів, установ та організацій України, Грузії, Білорусі, Росії, Азербайджану та Молдови. Серед учасників конференції з України були науковці, викладачі та студенти з Кропивницького, Києва, Вінниці, Дніпра, Житомира, Запоріжжя, Львова, Харкова, Одеси, Сум, Черкас та Миколаєва.

Учасники конференції виявили жвавий інтерес до обговорюваних тем, підтримували дискусії та задавали безліч питань доповідачам, а також висловили бажання продовжувати брати участь в подібних заходах кафедри програмування та захисту інформації ЦНТУ.

За результатами ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Інформаційна безпека та комп’ютерні технології» видано друкований та електронний збірник тез, що містить більше 100 тез доповідей.

 

Єлизавета Мелешко, к.т.н., доцент кафедри програмування та захисту інформації ЦНТУ

Фото Миколи Якименко