Святкування Дня науки-2017: нагороди та привітання


19 травня 2017
Вчора, 18 травня в приміщенні кібернетико-технічного коледжу відбулися урочистості з нагоди цьогорічного Дня науки в Україні. Під час заходу відзначено науковців міста та області, працівників наукових установ та навчальних закладів, серед яких, безумовно, були й представники Центральноукраїнського національного технічного університету.

Вчора, 18 травня в приміщенні кібернетико-технічного коледжу відбулися урочистості з нагоди цьогорічного Дня науки в Україні. Під час заходу відзначено науковців міста та області, працівників наукових установ та навчальних закладів, серед яких, безумовно, були й представники Центральноукраїнського національного технічного університету.

До початку офіційної частини святкових заходів в холі коледжу працювала науково-технічна виставка, де також були представлені експозиції окремих кафедр ЦНТУ.

Під час урочистостей науковців Кіровоградщини привітав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

«Розвиток науки визначає рівень життя в державі, рівень розвитку суспільства, – звернувся до гостей свята Сергій Коваленко. – В Кіровоградській області, як правило, наука сконцентрована у вищих навчальних закладах, але також існує наука на підприємствах, зокрема, це підприємство «Радій». Приємно, що в 2016 році на наукові дослідження, розробки, в Кіровоградській області витрачено більше 70 млн. гривень. Обласна влада підтримує науковців, зокрема, молодих науковців. Лише учора пройшло засідання конкурсної комісії, де молоді науковці Кіровоградщини представляли власні доробки, які можуть бути застосовані на території всієї України».

Відповідно до рішення обласної комісії з питань підтримки молодих науковців, цього року обласну премію присуджено двом представникам Центральноукраїнського національного технічного університету. Першу премію призначено старшому викладачу кафедри програмування та захисту інформації ЦНТУ Олександру Доренському за науковий проект з методології та технології проектування і тестування програмного забезпечення складних систем. ІІ премію призначено доценту кафедри програмування та захисту інформації ЦНТУ, к.т.н. Єлизаветі Мелешко за розробку методів аналізу соціальних мереж з погляду інформаційної безпеки держави.

Крім цього, обласна комісія визначила трьох аспірантів, які отримуватимуть стипендію Кіровоградської облдержадміністрації та обради (при відборі кандидатур перевага надавалася науковим розробкам, що мають практичне значення для соціально-економічного та культурного розвитку нашого регіону). Серед стипендіатів 2017 року – аспірант кафедри економіки та підприємництва Центральноукраїнського національного технічного університету Антон Мельнік.

Науковців Кіровоградщини також привітали представники керівництва вищих навчальних закладів обласного центру.

«Наука – фундамент добробуту всіх процвітаючих держав в XXI столітті, – зазначив проректор із наукової роботи ЦНТУ, д.е.н., професор Олександр Левченко. – Без науки Україна на матиме жодних шансів стати конкурентоспроможною країною і отримати те гідне визнання, на яке вона заслуговує. Наші науковці ще мають значний потенціал, тому я хочу побажати науковцям не втрачати оптимізму, щоб ваші розробки були гідно оцінені та отримали належний рівень зацікавленості з боку підприємств».

Керівник Управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації Володимир Таборанський вручив науковцям грамоти від управління. Серед відзначених наукових працівників – завкафедрою металорізальних верстатів та систем ЦНТУ, д.т.н., професор Андрій Кириченко, та завідувач кафедри аудиту та оподаткування ЦНТУ, д.е.н., професор Наталія Шалімова.

Грамоти від Кіровоградської обласної організації профспілки працівників освіти та науки України отримали представники ЦНТУ: керівник Центру виховної роботи, к.т.н., доцент Олег Бевз і заступник декана факультету автоматики та енергетики ЦНТУ з профорієнтаційної роботи к.т.н., доцент Олександр Сербул.

В концертній програмі урочистостей до Дня науки-2017 взяли участь студенти Центральноукраїнського національного технічного університету Владислав Скляров і Антон Безай.