В університеті працював щорічний «Ярмарок вакансій»


25 травня 2017
Традиційно наприкінці травня в ЦНТУ відбувається «Ярмарок вакансій» – зустріч представників підприємств різних галузей економіки зі студентами старших курсів навчального закладу. Студентам розповідають про наявні вакансії, вимоги до кандидатів на працевлаштування, умови роботи тощо. У цьогорічному «Ярмарку…» зареєструвалося 30 підприємств та організацій.

Традиційно наприкінці травня в Центральноукраїнському національному технічному університеті відбувається «Ярмарок вакансій» – зустріч представників підприємств різних галузей економіки зі студентами старших курсів навчального закладу. Студентам розповідають про наявні вакансії, вимоги до кандидатів на працевлаштування, умови роботи тощо. У цьогорічному «Ярмарку…» зареєструвалося 30 підприємств та організацій машинобудівної, банківської, сільськогосподарської галузі, енергетики, ІТ-галузі, торгівлі з нашого обласного центру, а також з Олександрії, Умані, Бердянська.

На початку роботи «Ярмарку вакансій» учасників заходу привітав проректор із наукової роботи ЦНТУ, професор Олександр Левченко. Потім перед студентами виступали представники підприємств та організацій, які мають пропозиції працевлаштування.

Це підприємства «Кіровоградобленерго», UDEN-S, «Віра-сервіс Інтермаш» (Олександрія), «Ландтех», «Агроток ЛТД», НВФ «Кіт-Консалтинг», «Євростенд» та інш.; банківські установи: «Приватбанк», «Ощадбанк», «Райффайзен банк Аваль»; компанії «Філіп Моріс Сейлз енд Дистриб’юшн», «Цифротех», «Три Стар», «EVNE Developers» тощо. Вакансії надзвичайно різнопланові, стосуються випускників інженерних, економічних, агрономічних, ІТ- спеціальностей.

Деякі гості «Ярмарку…», презентуючи студентам свої підприємства, залюбки розповідали про випускників Центральноукраїнського (Кіровоградського) національного технічного університету, які знайшли собі роботу по завершенню навчального закладу саме на таких зустрічах із роботодавцями. Наприклад, представник «Райффайзен банк Аваль» (до речі, також випускниця нашого університету) навела приклад колишньої студентки, яка два роки тому на «Ярмарку вакансій» підійшла до робочого місця «Райффайзен банку…», дізналась про актуальні вакансії і вирішила влаштуватися до банку на роботу касиром одного з районних відділень нашої області. Зараз, через два роки, вона вже працює головним економістом цього відділення.

На думку заступника директора підприємства «Євростенд» (виробництво стандартного та нестандартного обладнання для торгівельних установ) Тетяни Водолажської, користь від подібних заходів отримують обидві сторони: і роботодавці, і студенти. Пані Тетяна вперше на «Ярмарку вакансій» в ЦНТУ, і вона вважає, що зустріч зі студентами була доволі цікавою. Представниця підприємства «Євростенд» говорить, що зараз фірма запрошує на роботу інженерів-технологів, операторів верстатів з ЧПУ, економістів, проте, першу чергу, компанія шукають спеціалістів, хто мав би бажання працювати.

Гості «Ярмарку…» заповнювали заявки на вакансії, а також надали до університетського відділу щодо сприяння працевлаштуванню студентів і випускників (кабінет 107) всю актуальну інформацію по підприємствам пропозиціям працевлаштування. Згодом усю цю інформацію буде розміщено на сайті ЦНТУ в розділі «Студенту/Працевлаштування». Також в цьому розділі можна знайти перелік учасників «Ярмарку вакансій» в ЦНТУ 2017 року.

Повний фотоальбом «Ярмарку…» можна переглянути на сторінках університету в соціальних мережах.

Підготував Олександр Виноградов