Школярі-«Патріоти» в ЦНТУ


01 червня 2017
Вчора вдень до Центральноукраїнського національного технічного університету завітали учні старших класів навчальних закладів Олександрійського, Знам’янського, Новгородківського районів – вихованці молодіжного табору «Патріот».

Вчора вдень до Центральноукраїнського національного технічного університету завітали учні старших класів навчальних закладів Олександрійського, Знам’янського, Новгородківського районів – вихованці молодіжного табору «Патріот».

П’ятиденний національно-патріотичний оздоровчий табір «Патріот» розпочав свою роботу влітку минулого року, ще один заїзд відбувся зимою 2017 року, отже теперішній табір збирається вже втретє. Організаторами та меценатами табору «Патріот» є група компаній «УкрАгроКом» і «Гермес-Трейдінг», а також ТОВ «Колос».

В таборі «Патріот» займається 30 учнів 7-10 класів навчальних закладів Олександрійського, Знам’янського, Новгородківського районів. Для вихованців табору передбачені майстер-класи, інтелектуальні конкурси на розвиток логіки та творчого мислення, екскурсії, профорієнтаційні заходи.

Зокрема, в середу, 31 травня вихованці табору «Патріот» гостювали в обласному центрі, де відвідали машинобудівні підприємства та два вищі навчальні заклади Кропивницького: Центральноукраїнський національний технічний університет та Центральноукраїнський державний педагогічний університет.

В ЦНТУ школярам організували екскурсію навчальним закладом, де показали (починаючи із першого поверху) спортивну залу, актову залу, лекційні потокові аудиторії, галерею успішних випускників університету, головну читальну залу бібліотеки; комп’ютерну та робото-технічну лабораторії кафедри технології машинобудування; лабораторію 3D-друку кафедри металорізальних верстатів та систем; лабораторії та оснащення кафедри сільськогосподарського машинобудування, аудиторії та лабораторії кафедри загального землеробства, кафедри екології та охорони навколишнього середовища тощо. В процесі подорожі університетом школярам розповідали про історію навчального закладу, про умови вступу до ЦНТУ, про перелік конкурсних предметів ЗНО, про умови навчання, про організацію студентського дозвілля та спортивні секції, про студентські міжнародні програми та інше.

Повний фотоальбом екскурсії можна переглянути на сторінках ЦНТУ у соціальних мережах.