Ректор – першокурсникам: «Ви станете успішними людьми, якщо матимете бажання вчитися»


01 вересня 2017
На початку урочистостей з нагоди Дня знань-2017 та посвяти в студенти перших першокурсників Центральноукраїнського національного технічного університету привітав ректор ЦНТУ, професор Михайло Черновол.

На початку урочистостей з нагоди Дня знань-2017 та посвяти в студенти перших першокурсників Центральноукраїнського національного технічного університету привітав ректор ЦНТУ, професор Михайло Черновол.

«Шановні першокурсники, дорогі батьки студентів, гості, колеги! – звернувся до учасників першо-вересневих урочистих заходів ректор Центральноукраїнського національного технічного університету Михайло Черновол. – Традиційно щороку на цій площі ми відзначаємо День знань, але сьогоднішнє свято має свою особливість. Нинішні першокурсники – перші, хто поступив на навчання до Центральноукраїнського національного технічного університету.

Минулого року першокурсники ще поступали до Кіровоградського національного технічного університету. У першому семестрі вони навчалися в КНТУ, другий семестр вже закінчували в ЦНТУ, але ви перші, хто поступає до навчального закладу із такою назвою.

Шановні друзі, впевнений, ви зробили правильний крок, обравши для навчання Центральноукраїнський національний технічний університет. Якщо ви візьмете аркуш паперу і почнете складати список найбільш успішних людей Кіровоградщини, то ви побачите, що переважна більшість з них – це випускники нашого університету: сім народних депутатів України, чотири голови Кіровоградської обласної державної адміністрації, чотири міських голови нашого обласного центру, керівники найбільших промислових підприємств, найбільших агропромислових формувань, банківських установ, генерали, доктори наук – це все випускники нашого навчального закладу. Якщо серед наших випускників є успішні люди, значить, університет виконує свою функцію.

І ви теж станете успішними випускниками. Але для цього потрібно вчитися. Ви чули дуже правильне прислів’я, що людина вчиться протягом усього свого життя? Це дійсно так, але спеціально для навчання відведено певний час в житті. Раніше ви навчалися у школі, або у технікумі чи коледжі, а зараз поступили на навчання до університету. Використайте цей час із максимальною користю. Використайте!

Я багато разів чув від людей старшого покоління про те, як вони жалкують, що свого часу не вчилися краще. Тому, щоб не жалкувати потім, вчиться зараз! Звертаюсь до студентів: майте бажання вчитися. Коефіцієнт корисної дії навчання без бажання дуже низький, і, навпаки: матимете бажання вчитися і будете добре вчитися – обов’язково станете успішними людьми. Викладачі університету зроблять усе необхідне для того, щоб ви отримали знання, але без вашого бажання нічого не вийде.

Звичайно, за традицією в День знань я також бажаю студентам міцного здоров’я (тому що навчання – це не прогулянка) і доброго студентського життя. Навчання в університеті це не тільки лекції, семінари, практичні зайняття, а ще й спортивні змагання, вечірки, КВК, дискотеки, студентська дружба. Придивіться до студентів, що стоять поруч із вами та вчитимуться поруч із вами – це ваші друзі, разом із якими ви потім згадуватиме роки навчання в університеті як кращий період свого життя.

В добру путь і усього вам найкращого!»

Фотоальбом урочистостей з нагоди посвяти першокурсників ЦНТУ у студенти можна переглянути на сторінках університету в соціальних мережах.