Інформаційні семінари проекту «Я маю право!» в ЦНТУ


31 жовтня 2017
В рамках всеукраїнського просвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!» минулого тижня представники Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області провели два семінари для студентів Центральноукраїнського національного технічного університету.

В рамках всеукраїнського просвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!» минулого тижня представники Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області провели два семінари для студентів Центральноукраїнського національного технічного університету.

Як розповіла головний спеціаліст відділу правової роботи та правової освіти Кіровоградського обласного управління юстиції Віра Піскун, проект «Я маю право!» реалізуватиметься в 2017-19 роках, його ключова мета – побороти правовий нігілізм, підвищити рівень правової культури та правової свідомості громадян України. Даний просвітницький проект має велике значення, оскільки навіть сьогодні дуже значний відсоток громадян України не повністю обізнані щодо своїх прав та не в повній мірі знають, як захищати свої права або куди звертатися за захистом. Міністерство юстиції України разом із своїми територіальними підрозділами регулярно проводить різноманітні правові просвітницькі акції, однією з яких є проект «Я маю право!».

Крім цього, під час першої зустрічі представників обласного управління юстиції зі студентами ЦНТУ, спеціаліст з питань протидії корупції Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Ігор Бизов розповів про профілактику і протидію проявам корупції, про роботу Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) та Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Другий навчально-правовий семінар для студенів ЦНУ за участю в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Олега Казанка та начальника відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Віталія Секмедіна було присвячено темі так званого «рейдерства». Семінар відвідали студенти, переважно, факультету економіки та менеджменту. Багато хто з них по завершені навчання в університеті працюватиме на «економічних» або управлінських посадах або займатиметься бізнесом, отже, студенти-економісти і студенти-менеджери обов’язково мають знати, як діяти та куди терміново звертатися у випадках протизаконного відбору власності.

Спеціалісти обласного управління юстиції розказали студентам про основні алгоритми протидії «рейдерському» захопленню на прикладах резонансних випадків, що сталися на теренах Кіровоградської області: епізоди «рейдерства» у Благовіщенському районі та у селі Бережинка Кіровоградського району.

Також студентам розповіли про роботу реєстрів власності, про механізми захисту права власності і поновлення прав на власність, про сервіс моніторингу реєстраційних дій «Маяк» за допомогою sms-повідомлень або e-mail.

На завершення семінару студенти отримали інформаційні буклети проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!».

Підготував Олександр Виноградов

Фото автора та з Інтернет-сторінки обласного ГТУЮ