Надруковано збірники із художніми творами студентів ЦНТУ


08 травня 2018
Минулими вихідними під час книжкового фестивалю «Весняний книговир» у Кропивницькому відбулось відзначення лауреатів обласного конкурсу молодих лiтераторiв iменi Валерія Гончаренка. Серед трьох переможців конкурсу 2017 року двоє – представники ЦНТУ: магістрант кафедри експлуатації та ремонту машин Вадим Овчаров та студентка кафедри суспільних наук, інформаційної та архівної справи Катерина Сокол.

Минулими вихідними під час щорічного книжкового фестивалю «Весняний книговир» у Кропивницькому відбулось відзначення лауреатів Кіровоградського обласного конкурсу серед молодих лiтераторiв iменi Валерія Гончаренка. Із трьох переможців конкурсу 2017 року двоє – представники Центральноукраїнського національного технічного університету: магістрант кафедри експлуатації та ремонту машин ЦНТУ Вадим Овчаров та студентка кафедри суспільних наук, інформаційної та архівної справи ЦНТУ Катерина Сокол.

Нагадаємо, у грудні минулого року на сайті університету вже повідомлялось про письменницьку перемогу Вадима Овчарова на Всеукраїнському фестивалі фентезі «Брама». Тоді ж згадувалось, що минулого року Вадим Овчаров також став одним із переможців регіональної молодіжної літературної премії імені Валерія Гончаренка, яку було засновано понад 15 років тому. Основним організатором літературного конкурсу імені Валерія Гончаренка є обласна організація Спілки письменників України.

Переможці конкурсу серед молодих лiтераторiв iменi Валерія Гончаренка отримують відповідні дипломи, а головним призом премії, фактично, є право на безкоштовний друк першої книги (або збірки) авторів.

Відповідно, у 2017 році переможцем у номінації «поезія» стала студентка кафедри суспільних наук, інформаційної та архівної справи ЦНТУ Катерина Сокол, а у номінації «проза» перемогли кропивницька школярка Анастасія Капустіна та магістрант кафедри експлуатації та ремонту машин ЦНТУ Вадим Овчаров. Загалом, у конкурсі молодих лiтераторiв iменi Валерія Гончаренка 2017 року взяло участь більше 30 претендентів.

Як розповів Вадим Овчаров, до друкованого збірника включено п’ять його оповідань у жанрах фентезі, містика, жахи, написані в 2015-17 роках: «Перлина тіней», «Останні вартові», «Стукіт уночі», «Кіт на дорозі», «Візит». (До речі, оповідання «Візит» у скороченому вигляді нещодавно було опубліковано в газеті «Народне слово»).

Як повідомив лауреатам конкурсу голова обласного осередку Спілки письменників України Василь Бондар, друковану збірку планується розіслати до шкільних бібліотек міст та сіл Кіровоградщини.

Наразі серед творчих планів Вадима Овчарова – написання оповідань та підготовка до Всеукраїнського фестивалю фентезі «Брама» 2018 року (минулого року на цьому фестивалі оповідання «Багряні ночі Альзеари» магістранта ЦНТУ було визнано найкращим із понад 500 робіт!).

Фотографії з мережі «Фейсбук» Paul Dezmonth