Завершено перший етап навчання обласного осередку «Консорціуму Університетів DOBRE»


11 червня 2018
Сьогодні в ЦНТУ було вручено сертифікати слухачам польсько-українського «Консорціуму Університетів DOBRE», які навчаються на курсах проекту «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), направленого на підвищення кваліфікації в сфері публічного адміністрування представників місцевого самоврядування, викладачів, громадських активістів.

Сьогодні в ЦНТУ було вручено сертифікати слухачам польсько-українського «Консорціуму Університетів DOBRE», які навчаються на курсах проекту «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), направленого на підвищення кваліфікації в сфері публічного адміністрування представників місцевого самоврядування, викладачів, громадських активістів.

Як вже повідомлялось на сайті університету та в місцевих ЗМІ, Центральноукраїнський національний технічний університет долучився до польсько-українського освітнього «Консорціуму Університетів DOBRE», який працює в рамках проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Програма DOBRE розрахована на п’ять років та реалізовується лише в семи областях України: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.

Як зазначається на сайті проекту, програма «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» спрямує технічну та фінансову допомогу на місцевий рівень, зокрема для нових об’єднаних територіальних громад (ОТГ). За допомогою програми DOBRE територіальні громади мають навчитися краще управляти ресурсами, мають підвищити якість комунальних послуг, стимулювати місцеву економіку тощо. Також DOBRE допомагатиме ОТГ посилювати значення місцевого самоврядування. Це допоможе побудувати більш широку суспільну підтримку для процесу децентралізації в цілому.

«Консорціум Університетів DOBRE» створено за участі Малопольської школи публічного адміністрування Краківського економічного університету та українських ЗВО і центрів підвищення кваліфікації семи регіонів України, де впроваджується проект DOBRE.

В Кіровоградській області представником консорціуму є Центральноукраїнський національний університет.

Навесні в ЦНТУ проходили тренінг та навчальний семінар, які читали представники Малопольської школи публічного адміністрування Краківського економічного університету, а нещодавно представники ЦНТУ працювали на загальноукраїнському семінарі учасників «Консорціуму Університетів DOBRE», який тривав у Києві.

Відповідно, зараз представники Кіровоградщини - слухачі регіональних курсів «Консорціуму Університетів DOBRE», отримали від Малопольської школи публічного адміністрування Краківського економічного університету сертифікати про завершення першого етапу навчання. Сертифікати від імені Консорціуму вручав проректор із наукової роботи ЦНТУ, професор Олександр Левченко.

По завершенні певних курсів навчання «Консорціумі Університетів DOBRE» викладачі нашого університету самі отримають право читати спеціальні дисципліни, які стосуються розвитку об’єднаних територіальних громад, та продовжать освітню діяльність програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» в ОТГ нашого регіону. Наступний навчальний семінар «Консорціуму Університетів DOBRE» на Кіровоградщині має відбутися після 20 червня на базі факультету економіки та менеджменту Центральноукраїнського національного технічного університету.

Інтерв’ю з директором Малопольської школи публічного адміністрування Краківського економічного університету, доктором філософії паном Кшиштофом Гвучем читайте на сайті ЦНТУ за посиланням.

За інформацією ФЕМ