КНТУ на виставці «Енергоефективність. Енергозбереження»-2016


13 вересня 2016
Кіровоградський національний технічний університет виступив одними із організаторів та взяв участь у першій спеціалізованій виставці «Енергоефективність. Енергозбереження», яка проходила в приміщенні аеропорту обласного центру протягом п’ятниці, 9-го вересня.

Кіровоградський національний технічний університет виступив одними із організаторів та взяв участь у першій спеціалізованій виставці «Енергоефективність. Енергозбереження», яка проходила в приміщенні аеропорту обласного центру протягом п’ятниці, 9-го вересня.

Учасниками виставки стали 25 підприємств та організацій Кіровоградської області та України, які працюють у галузі енергозбереження.

Головна мета виставки «Енергоефективність. Енергозбереження» – виховання ощадливого ставлення до використання енергетичних ресурсів, популяризація економічних, екологічних та соціальних переваг енергозбереження.

Під час церемонії відкриття виставки гостей та учасників привітали заступник міського голови Кропивницького Олександр Грабенко, директор департаменту інфраструктури та промисловості Кіровоградської Облдержадміністрації Олександр Корнюша, а також проректор із наукової роботи Кіровоградського національного технічного університету, професор Олександр Левченко.

«Наш університет пишається тим, що нам випала честь стати співорганізаторами виставки на таку актуальну тему, – зазначив Олександр Левченко. – Значення енергоефективності не можна переоцінити. Тому що без високих темпів провадження сучасних енергозберігаючих та енергоефективних технологій, неможливо забезпечити добробут окремої родини, неможливо здійснювати повноцінну діяльність комунальних установ, шкіл, лікарень, інших суб’єктів господарювання. Лише впровадження таких технологій зможе відкрити нам перспективи розвитку економіки, розвитку міста, країни.

КНТУ вже багато років активно займається дослідженням у сфері енергозберігаючих технологій та енергоефективності. При університеті діє сертифікована лабораторія з енергетичного аудиту, і ми маємо можливості комплексно надавати послуги з досліджень напрямів підвищення енергоефективності різних суб’єктів господарської діяльності, а також комунальних підприємств».

Кіровоградський національний технічний університет мав на виставці «Енергоефективність. Енергозбереження» окремий стенд.

Як повідомив завідувач кафедри електротехнічних систем та енергетичного менеджменту КНТУ, професор Петро Плєшков, в рамках виставки співробітники кафедри презентували напрями роботи кафедри, деякі результати наукової та навчально-методичної діяльності кафедри (зокрема, дев’ять навчальних посібників у напряму енергозбереження), а також було виставлено близько десяти пристроїв – розробок кафедри, які мають ціль підвищення енергоефективності електричних мереж. Наприклад: розроблений на кафедрі фіксатор коротких замикань, якій дає змогу підвищити надійність експлуатації електричних мереж, відповідно, підвищуючи ефективність їхньої роботи.

Крім цього, на виставці було презентовано університетський Центр енергозбереження, енергетичного менеджменту і консалтингу, вищезгадану єдину в області (!!!) сертифіковану лабораторію енергоаудиту та прилади для проведення комплексних енергоаудитів.

В рамках виставки також відбулась конференція на тему енергоефективності, на якій професор Петро Плєшков виступив із доповіддю «Впровадження заходів із енергозбереження на базі Центру енергозбереження, енергоменеджменту і консалтингу КНТУ», де було наведено результати енергетичного обстеження школи №32 обласного центру, виконаного співробітниками кафедри ЕСЕМ на прохання Кіровоградської міської ради, та розказано про участь фахівців КНТУ в проекті НВП «Радій» із модернізації систем вуличного освітлення обласного центру.

Фотоальбом з виставки можна переглянути на сторінках КНТУ у соціальних мережах.

Підготував Олександр Виноградов