Студенти інженерного коледжу ЦНТУ виграли 20 тис. гривень на конкурсі Interpipe TechFest


23 жовтня 2019
Команда студентів Кропивницького інженерного коледжу Центральноукраїнського національного технічного університету посіла перше місце змагань на верстатах з числовим програмним керуванням, які проходили в рамках фестивалю науки техніки та сучасних технологій Interpipe TechFest-2019 (19-20 жовтня, місто Дніпро).

Команда студентів Кропивницького інженерного коледжу Центральноукраїнського національного технічного університету посіла перше місце змагань на верстатах з числовим програмним керуванням, які проходили в рамках фестивалю науки техніки та сучасних технологій Interpipe TechFest-2019 (19-20 жовтня, місто Дніпро).

Інженерно-технічне шоу Interpipe TechFest промислова компанія ІНТЕРПАЙП проводить щорічно з 2016 року. Мета заходу – підвищити інтерес суспільства (особливо – молоді) до інженерії, науки та промисловості, до точних і природничих наук, стимулювати усвідомлений вибір технічної професії. Фестиваль складається з виставки сучасної інженерії, конкурсів, технічних змагань та лекторію. У тому числі, в рамках фестивалю відбуваються змагання на верстатах з числовим програмним керуванням. Конкурс проходить у двох лігах: Ліга коледжів і технікумів (серед студентів 2-3 курсів) та Ліга закладів вищої освіти (серед студентів 3-4 курсів).

Цього року в змаганнях на верстатах з числовим програмним керуванням Interpipe TechFest взяли участь 24 команди, які представляли 20 закладів освіти України. Зокрема, Марганецький коледж Національного технічного університету, Нікопольський Центр Професійної Освіти, ВПУ №17, ПТУ №2 м. Дніпро, Державний вищий навчальний заклад «Донецький національний технічний університет», Криворізький національний університет, Дніпровський технікум зварювання і електроніки імені Патона, Індустріальний коледж ДВНЗ «Криворізький національний університет», Кам’янський державний енергетичний технікум, Дніпровський державний технічний університет, Національна металургійна академія України, Державний професійно-технічний навчальний заклад «Дніпровський центр професійно-технічної освіти», Дніпровський державний коледж будівельно-монтажних технологій та архітектури, Індустріальний коледж ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет місто Кам'янське», Коледж ракетно-космічного машинобудування ДНУ імені Олеся Гончара, Нікопольський технікум Національної металургійної академії України.

На змаганнях Кропивницький інженерний коледж Центральноукраїнського національного технічного університету представляли дві команди: Сергій Ананічев і Сергій Куліш (обидва: група Т17 1\9, керівник Тетяна Дяченко); а також Денис Казарін і Дмитро Некрашевич (група М16 1\9, керівник Сергій Коваленко).

Під час змагань студенти повинні були виконати теоретичний та практичний блоки завдань. Теоретичний блок передбачав відповіді на тестові запитання на вміння читати креслення і перевіряти управляючу програму, вибирати інструменти за каталогом. Практичний блок передбачав побудову 3D-моделі в програмному середовищі Компас та написання керуючої програми для обробки вала на токарному верстаті з ЧПК.

До складу журі входили представники НТУ «Дніпровська політехніка», ІНТЕРПАЙП, TaeguTec Україна та ДІТЦ «Контакт».

За підсумками змагань в Лізі коледжів і технікумів конкурсу студенти Кропивницького інженерного коледжу ЦНТУ Денис Казарін і Дмитро Некрашевич посіли перше місце й були нагороджені подарунковим сертифікатом на придбання техніки на суму 20 тис. грн.

До речі, можна нагадати, що в березні 2019 року Дмитро Некрашевич виграв ІІ конкурс ЦНТУ з 3D-моделювання та 3D-друку.

За інформацією Кропивницького інженерного коледжу ЦНТУ