Перезавантаження профспілкової організації студентів ЦНТУ


20 листопада 2019
З початку жовтня й по 19-те листопада в Центральноукраїнському національному технічному університеті тривала масштабна кампанія з виборів профспілкового активу академічних груп, факультетів та університету. Завершувала кампанію планова звітно-виборча конференція профспілкової організації студентів, яка проходить раз на п’ять років.

З початку жовтня й по 19-те листопада в Центральноукраїнському національному технічному університеті тривала масштабна кампанія з виборів профспілкового активу академічних груп, факультетів та університету. Завершувала кампанію планова звітно-виборча конференція профспілкової організації студентів, яка проходить раз на п’ять років.

В роботі звітно-виборчої конференції студентської профспілкової організації ЦНТУ взяли участь делегати від шести профбюро факультетів навчального закладу, які, в свою чергу, були обрані до складів профбюро факультетів на зборах профспілкових груп. На звітно-виборчу конференцію зареєструвалось 82 делегати, що відповідає кворуму зібрання.

Також взяти участь в роботі конференції студенти запросили проректора ЦНТУ з наукової роботи, професора Олександра Левченко; керівника профспілки викладачів та співробітників університету, професора Олександра Мажейку; голову Кіровоградської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Сергія Петрова.

Відповідно до порядку денного, в.о. голови Студпрофкому ЦНТУ, студент факультету економіки та менеджменту групи МЕ 18 Євген Шаповал звітував про роботу профспілкової організації студентів університету за час, що минув від проведення попередньої звітно-виборчої конференції.

На посаду очільника Студпрофкому Центральноукраїнського національного технічного університету делегати конференції висунули лише одного кандидата – в.о. голови Євгена Шаповала. Кандидатура Євгена була підтримана одноголосно, відповідно його обрано головою університетського Студпрофкому вже на постійній основі.

За пропозицією Євгена Шаповала заступником голови Студпрофкому ЦНТУ конференція обрала студентку факультету автоматики та енергетики групи КМ 18 Анастасію Дудченко.

Також делегати звітно-виборчої конференції затвердили повний склад профкому нашого навчального закладу. До складу профкому увійшли новобрані керівники Студпрофкому Євген Шаповал та Анастасія Дудченко, а також студенти: Олександр Ткаченко (механіко-технологічний факультет), Богдан Золотухін (МТФ), Юлія Зінь (факультет економіки та менеджменту), Олексій Таран (ФЕМ), Яна Жмак (ФЕМ), Ярослав Продан (факультет автоматики та енергетики), Ярослав Іщак (ФАЕ), Сергій Колесник (ФАЕ), Олександр Філіпов (агротехнічний факультет), Юлія Піскарьова (АТФ), Діана Філіна (факультет обліку та фінансів), Тетяна Хлистун (ФОФ), Аліна Шиндер (факультет будівництва та транспорту).

Як зазначив проректор ЦНТУ з наукової роботи, професор Олександр Левченко, нещодавно в університеті проходили вбори голови Студради, зараз студенти обрали керівництво Студпрофкому, і це добре, коли молодь ще під час студентських років привчається обирати своїх представників. Представник адміністрації навчального закладу запевнив делегатів конференції, що ректорат університету готовий підтримувати студентський профком й працювати разом над створенням якомога кращих умов для студентів ЦНТУ.

Голова Кіровоградської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Сергій Петров запросив студентів ЦНТУ включатися до профспілкової роботи. «Студентська сім’я ЦНТУ має найбільшу студентську профспілкову організацію на Кіровоградщині, – зауважив Сергій Петров. – Профком ЦНТУ завжди був дієвим та завжди гарно працював. Ви сьогодні почули інформацію про напрямки діяльності, якими постійно займається профком. Запрошую вас долучатися до профспілкової роботи, так ваше студентське життя стане ще цікавішим. Ми багато років співпрацюємо зі студентською організацією ЦНТУ, тому зі свого боку, як керівник обласної організації профспілки, хочу завірити, що ваші ідеї будуть підтримані обласним комітетом профспілки».

Учасники звітно-виборчої конференції профспілкової організації студентів ЦНТУ обрали своїх делегатів до складу обласного комітету профільної профспілки та делегатів на обласну конференцію профспілки працівників освіти і науки.

Також під час конференції було сформовано робочі комісії Студпрофкому ЦНТУ. Склад ревізійної комісії первинної профспілкової організації університету: Владислав Губенко (МТФ); Анастасія Калашнікова (ФОФ); Олексій Ситник (ФАЕ). Склад мандатної комісії первинної профспілкової організації університету: Олексій Таран (ФЕМ); Богдан Золотухін (МТФ); Ярослав Іщак (ФАЕ).

Фотографії звітно-виборчої конференції профспілкової організації студентів можна переглянути на сторінках університету в соціальних мережах.

Підготував Олександр Виноградов