"Подарунок" голові профкому – ще більше роботи та відповідальності з наступного року


22 листопада 2019
21 листопада в ЦНТУ відбулась планова звітно-виборча конференція первинної профспілкової організації викладачів та співробітників. Делегатами конференції було обрано 119 членів профспілкової організації університету, безпосередньо в роботі конференції взяло участь 102 делегати. З них 97 переобрали головою профкому ЦНТУ професора кафедри експлуатації та ремонту машин Олександра Мажейку.

У четвер, 21 листопада в Центральноукраїнському національному технічному університеті відбулась планова звітно-виборча конференція первинної профспілкової організації викладачів та співробітників навчального закладу. Делегатами конференції попередньо було обрано 119 членів профспілкової організації університету, безпосередньо в роботі конференції взяло участь 102 делегати. З них 97 підтримали переобрання головою профкому ЦНТУ професора кафедри експлуатації та ремонту машин Олександра Мажейку.

Відповідно до порядку денного на початку роботи звітно-виборчої конференції делегатам було представлено звіт про діяльність первинної профспілкової організації викладачів та співробітників ЦНТУ за період 2014-19 років. Звітував голова профкому, професор Олександр Мажейка.

Голова ревізійної комісії профспілкової організації ЦНТУ, професор кафедри бухгалтерського обліку Віра Савченко розповіла делегатам конференції про надходження та витрати університетського профкому. Зокрема, 30% надходжень направляються до обласного комітету профспілок; решта коштів витрачається на утримання апарату; на оздоровлення працівників університету – членів профкому; на культурно масову роботу, на спортивні заходи; на матеріальну допомогу співробітникам навчального закладу, на навчання профспілкового активу тощо. Як повідомила голова ревізійної комісії, всі бухгалтерські документи наявні та оформлені своєчасно, також наявні документи (заяви, рішення комітету профспілку та інше), які підтверджують цільовий характер використання коштів профкому.

Своєю думкою про діяльність університетської профспілкової організації поділився ректор ЦНТУ, професор Михайло Черновол. «Відносини між ректоратом та профспілками я можу розділити на три категорії, – говорить Михайло Черновол. – Перший варіант: профком нейтрально ставиться до усього, що відбувається (так заведено в багатьох закладах вищої освіти). Другий варіант: конструктивна співпраця ректорату і профкому в тих умовах, які об’єктивно існують (це менш поширений варіант в закладах освіти). І третя категорія: коли профком лише критикує ректорат. Я думаю, найкращий варіант – другий, конструктивна співпраця. Саме так відбувається в нашому університеті».

Михайло Черновол нагадав, що в ЦНТУ діє колективний договір між адміністрацією та трудовим колективом, який обласний комітет профспілок вважає одним з найкращих колективних договорів для закладів освіти Кіровоградщини, оскільки завжди ставить колективний договір ЦНТУ як приклад.

Також ректор ЦНТУ анонсував непростий напрям роботи профкому та адміністрації навчального закладу вже навесні наступного року, у зв’язку з планами Міністерства освіти і науки змінити принципи нарахування зарплати працівникам закладів вищої освіти.

По завершені виступів учасників конференції та обговорення доповідей делегати звітно-виборчої конференції первинної профспілкової організації викладачів та співробітників ЦНТУ перейшли до питань виборів голови профкому та персонального складу профкому.

На посаду керівника профспілкової організації делегати висунули одну кандидатуру – професора Олександра Мажейку. Відповідно, дану кандидатуру підтримали 97 делегатів конференції зі 102-х присутніх.

Конференція проголосувала за наступний склад профспілкового комітету ЦНТУ: Дмитро Голуб (ФБТ), Сергій Мартиненко (АТФ), Людмила Рибакова (ФАЕ), Олександр Сербул (ФАЕ), Олександр Доренський (МТФ), Олексій Остроухов (ФАЕ), Сергій Мороз (АТФ), Тетяна Мірзак (АТФ), Галина Горбачова (АГЧ), Олег Бевз (ЦВР), Наталія Лук’янець (ФОФ), Володимир Липчанський (ФЕМ), Руслан Осін (ФБТ), Сергій Романчук (ФОФ), Олег Сіса (МТФ), Олександр Кузик (МТФ).

Також конференція обрала склад ревізійної комісії та мандатної комісії профкому навчального закладу; делегатів від ЦНТУ на обласну конференцію профспілок (Олександр Мажейка, майбутній заступник голови профкому ЦНТУ та Володимир Ковальов), а також представника нашого навчального закладу в складі обласного комітету профспілки працівників освіти і науки (очільник профкому ЦНТУ Олександр Мажейка).

Постанова звітно-виборчої конференції первинної профспілкової організації викладачів та співробітників ЦНТУ буде розміщена на сайті університету.

Підготував Олександр Виноградов