КНТУ співпрацюватиме із корпоративним університетом «Імперії-Агро»


28 вересня 2016
Вчора, 27-го вересня було укладено меморандум про співробітництво між Кіровоградським національним технічним університетом та компанією «Імперія-Агро» щодо спільної навчальної, практичної та наукової роботи.

Вчора, 27-го вересня було укладено меморандум про співробітництво між Кіровоградським національним технічним університетом та компанією «Імперія-Агро» щодо спільної навчальної, практичної та наукової роботи.

За словами завідувача кафедрою загального землеробства КНТУ, кандидата біологічних наук, доцента Миколи Мостіпана, навчальний заклад вже тривалий час плідно співпрацює із компанією «Імперія-Агро». Це підприємство регулярно приймає на переддипломну та організаційно-технологічну практику студентів кафедри загального землеробства; студенти виконують дипломні проекти або магістерські роботи за спільними темами; представники компанії проводять зустрічі зі студентами та регулярно беруть участь в університетських «Ярмарках вакансій». Проте зараз сторони вирішили розширити рівень співробітництва.

NB: Агропромислова компанія «Імперія-Агро» спеціалізується на виробництві та постачанні сільськогосподарському виробництву насіння (кукурудзи, ріпаку, зернових культур, соняшнику), добрив і біопродуктів, а також на постачанні засобів захисту рослин від провідних українських та світових виробників відповідної продукції. Головний офіс «Імперії-Агро» розташований у нашому місті, проте компанія має власні представництва в усіх регіонах України, за виключенням Луганської області та АРК Крим.

Як розповів керівник корпоративного університету компанії «Імперія-Агро» Олександр Лісов, наразі підприємство зацікавлене у розвитку навчальної та наукової складової співпраці із КНТУ.

«Наша компанія має у своїй структурі корпоративний університет, який працює з метою підвищення кваліфікації співробітників підприємства, – каже Олександр Лісов. – Ми вирішили розпочати співпрацю із провідними вищими навчальними закладами України агрономічного напрямку, і, звичайно, нас дуже цікавить розширення співробітництва із КНТУ, де навчаються студенти за спеціальністю «Агрономія». Ми маємо на меті організацію лекцій викладачів (тренерів) нашого корпоративного університету для студентів КНТУ, де представники компанії «Імперія-Агро» могли б розповідати студентам про сучасні тенденції галузі, в якій ми працюємо, як, взагалі, на сьогодні виглядає бізнес в аграрній сфері та про всі новинки ринку насіння, добрив і засобів захисту рослин.

«Імперія-Агро» – українська компанія, ми тривалий час займаємося просуванням на ринку продукції, виробленої в Україні, тому ми вважаємо за потрібне ламати стереотипи і привчати фахівців до думки, що українська продукція даної галузі не гірше закордонної. У студентів ще немає стереотипів, тому в даному випадку не треба нічого ламати, а потрібно лише вчасно розповісти майбутнім спеціалістам про наявність відповідної української продукції, якість української продукції та переваги використання виробленої в Україні продукції».

Як зауважує завкафедрою загального землеробства КНТУ Микола Мостіпан, зустрічі представників профільних підприємств зі студентами є достатньо поширеною і корисною практикою. Зокрема, на кафедрі декілька років діє спеціальний проект «Випускники – студентам», в рамках якого випускники кафедри, що працюють за спеціальністю, проводять для студентів відкриті лекції. До проекту було залучено представників дуже багатьох компаній, у тому числі, зі студентами неодноразово зустрічався випускник кафедри загального землеробства КНТУ, комерційний директор компанії «Імперія-Агро» Сергій Поляков.

За словами завідувача кафедри екології та охорони навколишнього середовища КНТУ, кандидата біологічних наук, доцента Ольги Медведєвої, наукова складова співробітництва полягатиме, в першу чергу, у виконанні студентами нашого навчального закладу дипломних проектів та магістерських робіт на базі підприємства «Імперія-Агро» (до речі, начальник відділу наукового забезпечення компанії «Імперія-Агро» Ірина Чорна також є випускником КНТУ за спеціальністю «Агрономія»). Можна буде навіть досліджувати комплексні теми одночасно студентами-агрономами і студентами-екологами. Університет зацікавлений у тому, що компанія «Імперія-Агро» надаватиме предметні матеріали для курсових робіт, дипломних проектів та магістерських робіт, оскільки це підвищуватиме практичну цінність студентської роботи.

За словами керівника корпоративного університету компанії «Імперія-Агро» Олександра Лісова, підприємство також зацікавлене у продовженні співпраці щодо прийому студентів різних спеціальностей КНТУ на практику або на роботу під час їхнього навчання, якщо студент навчається за поєднаною денною та дистанційною формою навчання.

Компанія має непоганий досвід співпраці зі студентами та випускниками КНТУ. Зараз серед агрономів, начальників відділів (теж агрономів у минулому), агрономів-консультантів і менеджерів із продажу засобів захисту рослин, насіння, добрив, що працюють у головному офісі «Імперії-Агро», не менше 10% – саме випускники спеціальності «Агрономія» кафедри загального землеробства Кіровоградського національного технічного університету. Коли нещодавно консалтингове агентство «Персонал» проводило незалежне опитування клієнтів компанії «Імперія-Агро» щодо кваліфікації їхніх менеджерів, рівень професійної підготовки працівників «Імперії-Агро» (у тому числі й випускників КНТУ) був оцінений дуже високо. А це спільна заслуга і викладачів Кіровоградського національного технічного університету, і компанії «Імперія-Агро».

Підготував Олександр Виноградов