«Ви стали студентами у рік відзначення 30-річчя Незалежності України»


01 вересня 2021
Вітальне слово ректора Центральноукраїнського національного технічного університету, професора Володимира Кропівного під час урочистостей з нагоди Дня знань 2021 року та посвяти першокурсників у студенти ЦНТУ.

Вітальне слово ректора Центральноукраїнського національного технічного університету, професора Володимира Кропівного під час урочистостей з нагоди Дня знань 2021 року та посвяти першокурсників у студенти ЦНТУ.

«Шановні першокурсники! Шановні батьки першокурсників! Шановні викладачі, шановні поважні гості!

Сьогодні тут, на цій площі відбувається важливе у житті наших першокурсників дійство: вони починають своє студентське життя.

Позаду підготовка до ЗНО, вибір навчального закладу, вибір спеціальності. Позаду спостерігання на екрані комп’ютеру моменту зарахування до університету. Сьогодні ви посміхаєтеся. Вам вже вдалось втілити у життя одне з того, що ви собі запланували: ви стали студентами.

У своїй подальшій долі ви будете відраховувати свої трудові здобутки від цієї дати, запам’ятавши, що ви стали студентами у рік відзначення 30-річчя Незалежності України.

Перед вами відкриваються широкі можливості. Ми докладемо максимум зусиль для того, щоб ваша доля вдалась. Всі наші аудиторії, лабораторії, комп’ютерні класи, спортивні зали, гуртки художньої самодіяльності – все відкрито для вас. Викладачі готові допомогти вам підготуватися до дорослого життя.

Ми допоможемо вам вивчитися, стати гарними фахівцями, допоможемо вам розвинули лідерські навички. У нас такий досвід є. У когорті випускників нашого університету чимало народних депутатів, голів обласних адміністрацій, вдалих бізнесменів, великих фермерів, банкірів, генералів, дуже багато вчених. Впевнений, серед вас теж буде багато успішних прикладів для майбутніх першокурсників.

Із великим задоволенням через декілька років – повірте, час навчання пролетить дуже швидко, – я пожму ваші руки та вручу дипломи як молодим фахівцям. Вірю, у вас все вдасться. Від вас треба лише захотіти досягти успіху, захотіти отримати знання, старатися вчитися.

Ми виховуємо студентів як патріотів України, які працюватимуть на благо України, на благо нашої Кіровоградщини. В університеті є відповідне середовище: у нашому колективі навчається близько 400 учасників АТО, майже 90 дітей учасників АТО, днями ми чекаємо додаткового зарахування ще 160 учасників АТО.

В цей день хочу побажати вам найголовнішого: здоров’я, мирного неба, злагоди, добробуту. Звичайно, гарних друзів, кохання, усього того, що супроводжує студентське життя.

Бажаю вам найкращих вражень від навчання в університеті.

У добру путь!»