Команда з ЦНТУ вийшла до наступного етапу Студентської першості світу з програмування ІСРС


22 вересня 2021
Минулими вихідними у ЦНТУ на базі кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення проходив обласний етап ІСРС-UKRAINE-2021 – студентського чемпіонату світу з програмування ІСРС у південно-східній Європі (International Collegiate Programming Contest). Офіційним координатором світового чемпіонату ІСРС у Центральному регіоні України є доцент кафедри КбПЗ Олександр Доренський.

Минулими вихідними у Центральноукраїнському національному технічному університеті на базі кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення проходив обласний етап ІСРС-UKRAINE-2021 – студентського чемпіонату світу з програмування ІСРС у південно-східній Європі (International Collegiate Programming Contest). Офіційним координатором світового чемпіонату ІСРС у Центральному регіоні України (Полтавська, Черкаська, Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська області) є доцент кафедри КбПЗ Олександр Доренський.

Центральноукраїнський національний технічний університет приймає регіональні етапи студентського чемпіонату світу з програмування ІСРС із 2011 року. Цього року до складу Всеукраїнського організаційного комітету олімпіади запросили доцента кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення Олександра Доренського, якого також призначили координатором ІСРС-UKRAINE у Центральному регіоні (Полтавська, Черкаська, Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська області).

На обласному етапі чемпіонату з програмування змагались 14 студентських команд закладів вищої освіти нашої області. Традиційно, обласна локація ІСРС-UKRAINE була розгорнута на комп’ютерній базі кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ.

Змагання тривали п’ять годин без перерви, учасники чемпіонату змагалися в спритності, швидкості та якості розробки програм для 12 задач різного рівня складності.

Розроблене учасниками олімпіади програмне забезпечення у автоматичному режимі перевіряла програма-робот Ejudge. Саме цей тестовий драйвер компілював і перевіряв програми, нараховував бали за успішні запуски та штрафи за помилки, формував рейтингову таблицю змагань, й, де-факто, визначав переможців.

Чемпіонами та призерами обласного етапу ІСРС-UKRAINE-2021 стали:

 

І місце – команда «return_NULL&No_Name» у складі студентів ЦДПУ: Євгеній Москальов, Роман Гаврюшенко, Євген Іванов, тренер – доцент Ірина Лупан.

ІІ місце – команда «RANDOM» у складі студентів ЦНТУ: Максим Мосольд, Ростислав Калюжний, Валерій Сільніцький, тренер – доцент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ Роман Минайленко.

ІІІ місце – команда «team» у складі студентів ЦДПУ: Максим Грицун, Ігор Владковський, Єгор КЛИМЕНКО, тренер – доцент Ірина Лупан.

Команди-призери представлятимуть Кіровоградську область у чвертьфіналі олімпіади – The 2021 Ukraine Central Contest: Cherkasy, Dnipro, Kryvyi Rih, Poltava, Kramatorsk, Kropyvnytskyi, Mariupol, Pokrovsk, Uman. Півфінал Студентської першості світу з програмування ICPC по південно-східній Європі SEERC-2021 відбудеться 20-21 листопада у Вінниці, а його переможці візьмуть участь у ICPC World Finals навесні 2022 року.

 

Офіційний звіт про І етап ІСРС-UKRAINE-2021 можна переглянути за посиланням http://www.kntu.kr.ua/doc/Report_Central_2021.pdf .

Контакти координатора ІСРС-UKRAINE у Центральному регіоні, доцента кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення Олександра Доренського: профіль на Фейсбук, телеграм.

Офіційний телеграм-канал Центрального регіону ІСРС-UKRAINE-2021.

Нагадаємо, в 2019 році обласний етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування також проходив в ЦНТУ.

 

За інформацією кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення