Тимчасовий перехід на дистанційне навчання


23 вересня 2021
Наказом ректора Центральноукраїнського національного технічного університету №165-05 від 22 вересня 2021 року, із 23 вересня освітній процес у навчальному закладі організовується за дистанційними технологія навчання. Навчання у дистанційному режимі триватиме до виконання вимог щодо необхідної частки вакцинованих працівників.

Наказом ректора Центральноукраїнського національного технічного університету №165-05 від 22 вересня 2021 року, із 23 вересня освітній процес у навчальному закладі організовується за дистанційними технологія навчання. Навчання у дистанційному режимі триватиме до виконання вимог щодо необхідної частки вакцинованих працівників.

НАКАЗ №165-05

У зв’язку з встановленням з 23.09.2021 на території України «жовтого» рівня епідемічної безпеки поширення COVID-19 відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21.09.2021 (протокол № 35) та згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), та з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19

НАКАЗУЮ

1. З 23 вересня 2021 року організувати освітній процес в Центральноукраїнському національному технічному університеті за дистанційними технологіями навчання до моменту за умови наявності не менш ніж у 80% працівників закладу освіти одного з документів:

- жовтого COVID-сертифіката, який підтверджує щеплення однією дозою дводозної вакцини (генерується через мобільний додаток Порталу Дія;

- зеленого COVID-сертифіката, який підтверджує повний курс однодозної чи дводозної вакцини (генерується через мобільний додаток Порталу Дія;

- міжнародного свідоцтва про вакцинацію;

- довідки 063/О (видається лікарем, який проводив щеплення, після щеплення однією дозою дводозної вакцини).

- COVID-сертифіката про одужання особи від зазначеної хвороби.

З урахуванням дати введення дози вакцини строк чинності жовтих COVID-сертифікатів становить 120 днів, зелених сертифікатів – 365 днів. COVID-сертифікати, видані на підставі щеплення дводозною вакциною, набувають чинності з дня вакцинації, однодозною вакциною – з 14-го дня після вакцинації. Термін дії сертифіката про одужання від COVID-19 становитиме 180 днів із врахуванням дати підтвердження захворювання тестом.

2.Керівникам усіх структурних підрозділів забезпечити моніторинг стану інформації щодо вакцинації працівників підрозділу відповідно до підпункту 15/1 постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. № 1236 (зі змінами) (крім працівників, які проходили організовану вакцинацію від університету). Інформацію по кожному працівнику подати до 30 вересня 2021 року керівнику Центру виховної роботи О. Бевзу.

3. Деканам факультетів, завідувачам кафедр, керівникам інших структурних підрозділів провести роз'яснювальну роботу з науково-педагогічними, педагогічними та іншими працівниками Університету, із здобувачами вищої освіти щодо питань вакцинації, індивідуальних заходів профілактики поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

4. Інженеру з техніки безпеки Горбачовій Г.П. здійснювати щоденний моніторинг стану епідеміологічної ситуації в університеті та подавати інформацію про наявні випадки захворювання.

5.Науково-педагогічним працівникам:

- використовуючи інформаційно-комунікаційні технології (платформу Moоdle) та програми онлайн-зв’язку (ZOOM, Skype тощо) забезпечити проведення занять та контрольних заходів у дистанційному режимі згідно розкладу занять;

- проводити облік відвідування здобувачів вищої освіти онлайн навчальних занять та виконання запланованих видів навчальної роботи;

6. Деканам факультетів, кураторам академічних груп організувати інформування викладачів списками академічних груп із зазначенням номерів телефонів та електронних адрес студентів.

7. Проректору з науково-педагогічної роботи А. Кириченко забезпечити постійний моніторинг якості організації освітнього процесу у дистанційному режимі та дотриманням вимог забезпечення якості вищої освіти.

8. Керівникам структурних підрозділів посилити контроль за дотриманням працівниками санітарно-гігієнічних норм та карантинних обмежень, зокрема щодо використання засобів індивідуального захисту, не допускати до роботи працівників із симптомами вірусного захворювання.

9.Обмежити проведення масових заходів освітнього, спортивного, мистецько-розважального характеру в корпусах та студентських гуртожитках університету. Заходи, необхідні для забезпечення функціонування Університету проводити з використанням дистанційних технологій.

10. В.о. проректора з адміністративно-господарської роботи Слоню В.В.:

- обмежити доступ сторонніх осіб до Університету, забезпечити пропускний режим та проведення температурного контролю в навчальних корпусах і студентських гуртожитках Університету;

- посилити контроль за щоденною санітарною обробкою приміщень Університету;

- спільно з комендантами студентських гуртожитків забезпечити здобувачам освіти можливість проживання в студентських гуртожитках з дотриманням карантинних обмежень.

11. Завідувачу канцелярії Університету С. Резніченко довести наказ до відома деканів, завідувачів кафедр, керівників структурних підрозділів.

12. Контроль за виконанням наказу покласти на проректора з науково-педагогічної роботи А. Кириченка та в.о. проректора з адміністративно-господарської роботи В.Слоня.

Ректор В.Кропівний