курси підготовки до національного мультипредметного тесту цнту: теми, завдання, викладачі

Центрально український національний
технічний університет

Українська English


Курси підготовки до Національного мультипредметного тесту ЦНТУ: теми, завдання, викладачі

Так, безкоштовні курси підготовки до Національного мультипредметного тесту для випускників шкіл та коледжів, які Центральноукраїнський національний технічний університет організовує на волонтерських засадах, будуть не лише стаціонарними, а й дистанційними. Онлайн заняття – шаг назустріч абітурієнтам, які при реєстрації зазначили, що не можуть зараз приїхати до Кропивницького. Про завдання Національного мультипредметного тесту вам розкажуть викладачі ЦНТУ.

Як повідомлялось раніше на сайті ЦНТУ (/?view=article&id=818), вже у суботу, 16 квітня в нашому навчальному закладі стартують курси підготовки до Національного мультипредметного тесту (НМТ) для переселенців із зони бойових дій, а також випускників навчальних закладів Кіровоградщини та інших областей України.

Національний мультипредметний тест складається з трьох дисциплін: українська мова, математика та історія України.

Заняття стаціонарних курсів проходитимуть щосуботи з 10.00 до 14.20 в аудиторії №3 ЦНТУ (10.00-11.20 – українська мова; 11.30-12.50 – математика; 13.00-14.20 – історія).

Дистанційні курси викладатимуться за наступним графіком:

українська мова – щосереди, початок о 16.00;

математика – щочетверга, початок о 16.00;

історія України – щоп’ятниці, початок о 16.00.

Українська мова та історія України

За проведення підготовчих курсів Національного мультипредметного тесту з української мови та історії України відповідатиме кафедра історії, археології, інформаційної та архівної справи ЦНТУ. Як повідомили на кафедрі, історичний блок читатимуть три доктори наук: завкафедрою історії, археології, інформаційної та архівної справи, д.і.н., професор Василь Орлик; д.і.н., доцент Олександр Бондаренко, д.і.н., професор Світлана Орлик; а також доцент Микола Тупчієнко. До курсів української мови планується залучити викладачів кафедри: заступника завідувача кафедри Ганну Бондаренко; доцентів Вікторію Барабаш та Людмилу Глєбову.

Завдання блоку Національного мультипредметного тесту з української мови відповідатиме програмі ЗНО з української мови (тобто, в НМТ не буде завдань з літератури). Теми завдань НМТ вивчались у шкільній програмі: «Фонетика. Графіка. Орфоепія. Орфографія»; «Лексикологія. Фразеологія»; «Будова слова. Словотвір»; «Морфологія»; «Синтаксис»; «Стилістика»; «Розвиток мовлення».

Загалом у блоці Національного мультипредметного тесту з української мови буде 20 питань: 15 завдань з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох або п’яти варіантів та п’ять завдань на встановлення відповідності (логічні пари). На відміну віз ЗНО, зараз не буде завдань, які передбачають надання письмової відповіді.

Як повідомили на кафедрі історії, археології, інформаційної та архівної справи ЦНТУ, підготовчі курси до НМТ з української мови складатимуться з теоретичних занять, тренувальних вправ для закріплення матеріалу та завдань для самостійної роботи.

Математика

Як повідомив доцент кафедри вищої математики та фізики ЦНТУ Сергій Якименко, завдання Національного мультипредметного тесту з математики відповідатиме чинній програмі ЗНО з математики. Викладачі підготовчих курсів зможуть використати досвід та напрацювання попередніх підготовчих курсів до ЗНО.

До математичного блоку НМТ входитиме 20 завдань. 14 – з вибором однієї правильної відповіді; чотири завдання на встановлення відповідностей (логічні пари); два завдання – задачі відкритої форми з короткою відповіддю.

За словами Сергія Якименка, в тестах ЗНО з математики були завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю, й вони були найскладнішими з усіх задач ЗНО. Фактично, для математичного блоку НМТ найскладнішими стануть дві задачі відкритої форми з короткою відповіддю, а найбільш складних завдань, які були в ЗНО, зараз не передбачено.

Тематика підготовки до математичного блоку НМТ включатиме шість розділів шкільної програми з математики: «Числа і вирази»; «Рівняння, нерівності і їх системи»; «Функції»; «Ймовірність випадкової події, вибіркові характеристики (середнє значення), аналіз діаграм та графіків»; «Планіметрія»; «Стереометрія».

На підготовчих курсах до НМТ в ЦНТУ увага зосереджуватиметься, відповідно, саме на цих темах. Протягом підготовчих курсів будуть розглянуті завдання із ЗНО з математики попередніх років. Також слухачів курсів навчатимуть користуватися довідковими матеріалами, розробленими для тестувань з математики.

Дистанційні підготовчі курси працюватимуть за методикою викладання, відпрацьованою в університеті під час переходу на дистанційне навчання. Окрім теоретичних занять та завдань для самостійного опрацювання, говорить Сергій Якименко, на підготовчих курсах буде розглянуто якомога більше прикладів та тестів ЗНО з математики.

Проглянувши типові задачі, Сергій Якименко висловив думку, що при належній підготовці до Національного мультипредметного тесту з математики, успішно вирішити всі завдання буде не складно.

Нагадуємо, електронна форма реєстрації на безкоштовні підготовчі курси доступна за посиланням https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd942cplBtl-NIhzfAms5C99aNx6YhvxkX6oFB1Zf-XN6n5sw/viewform

Підготував Олександр Виноградов


«ЦНТУ» в соцмережах:
Приймальна комісія працює щодня, крім суботи та неділі.
Телефони приймальної комісії:
т. (0522) 55-93-13
т./viber +380950785900
т.+380966013370
e-mail: pk_kntu@ukr.net

Адреса: пр. Університетський,8
Проїзд маршрутними таксі № 150, 113, 116-А, 284-A, 274
до зупинки "Університет".
Наше розташування
Телефон університетської довідкової служби:
(0522) 55-92-66

© 2022 «ЦНТУ» Всі права захищено.
Використання матеріалів цього сайту можливе тільки
з посиланням на джерело.