Викладачів ЦНТУ запрошують до безкоштовних курсів англійської


22 листопада 2016
Днями викладачі кафедри іноземних мов Центральноукраїнського (Кіровоградського) національного технічного університету взяли участь в роботі науково-практичної конференції «Концепція змішаного навчання іноземних мов з використанням он-лайн платформи «Lingva.Skills» для фахівців з мовної підготовки вищих навчальних закладів».

Днями викладачі кафедри іноземних мов Центральноукраїнського (Кіровоградського) національного технічного університету взяли участь в роботі науково-практичної конференції «Концепція змішаного навчання іноземних мов з використанням он-лайн платформи «Lingva.Skills» для фахівців з мовної підготовки вищих навчальних закладів».

Соціальний проект «LingvaSkills» із безкоштовного вивчення англійської мови українськими вчителями, педагогами, студентами реалізується в рамках програми мовної підготовки PDP NATO «Практичний курс англійської мови для державних службовців» за підтримки Міністерства освіти і науки України і Асоціації інноваційної та цифрової освіти.

На науково-практичну конференцію, яка проходила в актовій залі Інституту післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка, було запрошено освітян, викладачів та науковців багатьох вищих навчальних закладів України. Мета конференції – подальша реалізація концепції змішаного навчання (Blended Learning) у методиці та організації викладання англійської мови. Також під час конференції було розказано про кращі світові практики вивчення англійської мови завдяки технології змішаного навчання та презентовано платформу «LingvaSkills».

Зокрема, доцент кафедри іноземних мов Центральноукраїнського (Кіровоградського) національного технічного університету Ольга Гавриленко взяла участь у вивченні та обговоренні авторської методики навчання на базі платформи «LingvaSkills», отримавши відповідний сертифікат учасника.

Платформа «LingvaSkills» – безкоштовна інноваційна он-лайн система, яка дозволяє якісно та професійно вивчити англійську мову у відповідності до міжнародних стандартів знання мови (рівні А1-В1). Кожний рівень технології (А1+А2, В1) складається з 150 уроків та декількох різновидів вправ для відпрацювання граматичних конструкцій. Платформа «LingvaSkills» дозволяє побудувати гнучкий графік занять кожного користувача системи, надає можливість навчання з нульового рівня та забезпечує зворотній зв’язок із користувачами проекту.

За перші чотири місяці існування проекту на платформі «LingvaSkills» зареєстровано вже понад 20 тисяч осіб, також система отримала ще понад 2 млн. заявок, що дає підстави стверджувати про те, що соціальний проект вивчення англійської мови «LingvaSkills» є одним із найбільш масштабних освітніх проектів в Україні.

Для довідки: платформа «LingvaSkills» являє собою інноваційну он-лайн технологію вивчення іноземних мов від «Академії Навичок» (Skills Academу). Девіз проекту: «Україна заговорить англійською!» Мета проекту: покращити знання та навички володіння іноземними мовами державними службовцями у відповідності до стандартів ЄС.

Але, окрім держслужбовців, вивчати англійську в системі «LingvaSkills» також можуть: вчителі, викладачі, працівники системи освіти; студенти; внутрішньо переміщені особи; тимчасово безробітні, які знаходяться на обліку у Державному центрі зайнятості України; учасники АТО та члени їх сімей.

За інформацією кафедри іноземних мов ЦНТУ (КНТУ)