КНТУ провів «Ярмарок вакансій»


23 травня 2016
Наприкінці минулого тижня у Кіровоградському національному технічному університеті відбувся традиційний «Ярмарок вакансій» – зустріч роботодавців зі студентами навчального закладу.

Наприкінці минулого тижня у Кіровоградському національному технічному університеті відбувся традиційний «Ярмарок вакансій» – зустріч роботодавців зі студентами навчального закладу. Цього року в роботі «Ярмарку…» взяли участь представники більше 25 підприємств та організацій з Кіровограда, Миколаєва, Умані.

На початку роботи ярмарку перший проректор КНТУ, професор Володимир Кропівний розповів про організацію в університеті співпраці із роботодавцями та вирішення питання працевлаштування студентів. «Щовесни, вже більше десяти років, ми організовуємо у стінах університету «Ярмарки вакансій», – зазначив Володимир Кропівний. – З року в рік все більше представників фірм та організацій цікавляться цими заходами, приходять, зустрічаються зі студентами, розповідають про свої організації, умови працевлаштування, наявні вакансії та інше. Як ви знаєте, в нашому університеті створено сприятливі умови для тих студентів, хто хоче на старших курсах поєднувати навчання із роботою. Для таких студентів запроваджено поєднану форму навчання (це поєднання денної та дистанційної форм навчання), яка надає студентам можливість одночасно навчатися та здобувати практичний досвід на підприємстві. За останній рік ми зробили дуже широку форму дистанційної освіти на сайті університету, де розміщено в електронному вигляді лекції, методичні вказівки тощо, і кожен студент може зайти на сайт, переглянути матеріали та підготуватися за предметом, знаходячись у цей час навіть за межами Кіровограда. Тому значна кількість студентів КНТУ знаходять роботу ще під час навчання в університеті».

Під час загальної частини робочої програми «Ярмарку вакансій»-2016 перед студентами та гостями виступили представники підприємств та організацій, пропозиції яких щодо працевлаштування були цікавими для студентів різних спеціальностей. Друге частина заходу передбачала поділ на «технічні» та «економічні» напрями та більш предметні розмови між студентами та представниками компаній-роботодавців.

Зокрема, у загальній секції інформаційні відеоматеріали та агітаційні матеріали презентували представники машинобудівних, енергетичних та агропромислових підприємств: «Уманьферммаш» (Черкаська область) – один з лідерів сільгоспмашинобудування України (на цьому підприємстві значна кількість співробітників – випускники нашого навчального закладу); ПТА «Кіровоградобленерго» – взагалі одна з найбільш крупних компаній регіону, яка охоплює територію усієї нашої області; ПрАТ «Металіт» – надсучасний ливарний завод, який нещодавно було відкрито у Кіровограді, як повідомила представник підприємства, завод тільки починає свою роботу, тому має багато цікавих вакансій; група компаній «Агрофьюжн» (Миколаїв). Представники фінансової галузі: співробітники кіровоградських відділень та управлінь АТ «Ощадбанк», КБ «Приватбанк» (за словами представниці «Приватбанку», майже 80% керівного складу відділень цього банку по Кіровоградській області – саме випускники КНТУ); керівник кіровоградського представництва американської страхової компанії «Метлайф», створеної ще 1868 року (він також є випускником нашого університету); представник консалтингового центру «Кредо» та інші.

Представник Кіровоградського районного військового комісаріату розповів студентам про службу у Збройних Силах України за контрактом, про те, як останнім часом професія військового набула значного престижу, а держава взяла курс на професійну армію, тому зараз умови служби за контрактом (тобто, роботи в армії) дуже цікаві з точки зору оплати праці, кар’єрного зростання. В армії існує велика кількість спеціальностей, тому знайдеться робота для випускників будь-якого факультету.

Також участь в роботі «Ярмарку вакансій»-2016 в КНТУ взяли участь делегати підприємств та організацій: «Райффайзен банк Аваль», Uni Credit Bank, НВП «Радій», «Друкмаш-Центр», «Кіт-Консалтинг», «UDEN-Україна», «Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб’юшн», «EVNE Developers», «Агроресурс», компанія «Росток Агро», «Ландтех», «Кіровоградський завод дозуючих автоматів», «М’ясокомбінат» (Кіровоград), «Кадиум Групп», АПВТ «Фірма ЛАСКА», «Завод-Фірма Ось» та інш.

Всю наявну інформацію про підприємства та їхні вакансії, яку гості заходу надали керівнику університетського відділу щодо сприяння працевлаштуванню студентів і випускників Олені Кобі, буде розміщено на сайті КНТУ в розділі «Студенту/Працевлаштування».

Підготував Олександр Виноградов