Представники ЦНТУ у Нью-Йорку: зустріч з мером, благодійні бейсбольні матчі


17 жовтня 2022
Доцент кафедри екології, охорони навколишнього середовища та здорового способу життя ЦНТУ Юрій Бойко, студенти ЦНТУ В’ячеслав Бабій, Андрій Бойко, Даниїл Ходаковський, а також дуже багато випускників нашого навчального закладу в складі збірної України з бейсболу минулого тижня відвідали Нью-Йорк із інформаційно-благодійницькою місією.

Доцент кафедри екології, охорони навколишнього середовища та здорового способу життя ЦНТУ Юрій Бойко, студенти ЦНТУ В’ячеслав Бабій, Андрій Бойко, Даниїл Ходаковський, а також дуже багато випускників нашого навчального закладу в складі збірної України з бейсболу минулого тижня відвідали Нью-Йорк із інформаційно-благодійницькою місією.

Збірну України запросили до найбільшого міста США представники української та білоруської діаспори, які з лютого 2022 року проводять численні акції на підтримку України, у тому числі, збирають пожертви на користь українців, що постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення.

Бейсбольна збірна приземлилась в США 10 жовтня. Наступного ранку наша команда відвідала Меморіал жертв теракту 11 вересня 2001 року на місці будівель Всесвітнього торгового центру. Після прогулянки містом (Бродвей, Уолл-стріт, набережна Манхетттену) та обіду у популярному нью-йоркському ресторані української кухні «Веселка» на українських бейсболістів чекала зустріч із мером Нью-Йорку Еріком Адамсом та прес-конференція місцевим телеканалам на сходинках офісу мера Великого Яблука.

Також на цьому заході були присутні Генеральний консул України у Нью-Йорку Олексій Голубов та представники Поліцейського департаменту Нью-Йорку й Пожежного департаменту Нью-Йорку. Саме з командами NYPD та FDNY збірна України мала провести 14 та 15 жовтня два благодійні матчі, під час яких тривав збір коштів на відновлення зруйнованих війною спортивних споруд.

Після зустрічі із мером Нью-Йорку менеджер збірної України з бейсболу Олег Бойко, пітчер команди, військовослужбовець Національної гвардії України та випускник ЦНТУ Сергій Штапура, а також натхненник візиту Дмитро Сагальчик взяли участь у запису авторської програми «OutFront» телекомпанії CNN.

Ввечері того ж дня збірна України з бейсболу відвідала домашню гру плей-офф 2022 однієї з найвідоміших бейсбольних команд світу: «Нью-Йорк Янкіз». 50-тисячний стадіон «Янкіз» вітав українську збірну, коли обличчя наших гравців режисери вивели на великий екран стадіону.

Наступними днями збірна України з бейсболу відвідала з екскурсіями стадіони обох нью-йоркських клубів MLB «Метс» та «Янкіз», а представники збірної взяли участь у тренуваннях вихованців приватної бейсбольної школи New York Empire Baseball.

Також українська команда відвідала Український інститут у Нью-Йорку та штаб-квартиру Citibank. Колектив та керівництво Citibank дуже тепло вітали бейсбольну збірну України. Представники Citibank розповіли про свій внесок у наданні Україні гуманітарної допомоги, висловили свою підтримку нашій бейсбольній команді та разом із нею – солідарність із усім народом України.

14 та 15 жовтня збірна України з бейсболу провела два благодійні матчі проти команд Поліцейського департаменту Нью-Йорку й Пожежного департаменту Нью-Йорку.

Протягом свого перебування в США представники збірної України надали десятки коментарів для ЗМІ про війну в нашій країні, та відповіли на численні питання під час зустрічей із мешканцями Нью-Йорку.

Серед тренерів збірної України – доцент кафедри екології, охорони навколишнього середовища та здорового способу життя ЦНТУ, Заслужений тренер України Юрій Бойко та колишній доцент кафедри фізичного виховання ЦНТУ, Заслужений тренер України Руслан Дейкун.

Склад збірної під час турне до США: В'ячеслав Бабій, Даниїл Ходаковський, Андрій Бойко, Роман Бойко, Сергій Штапура, Костянтин Чухас, Денис Бречко, Дмитро Лімаренко, Владислав Косенко, Ілля Великий, Євгеній Ткаченко, Богдан Лучейко, Ігор Лукін, Максим Гупаленко, Володимир Рухер, Андрій Костащук.

Як бачите, в складі команди є чимало випускників нашого навчального закладу різних років.

Підготував Олександр Виноградов

Фото із соціальних мереж