студhub цнту: центр реалізації молодіжних ідей

Центрально український національний
технічний університет

Українська English


СтудHUB ЦНТУ: центр реалізації молодіжних ідей

Команда студентів Центральноукраїнського національного технічного університету стала одним з переможців інноваційних проектів UPSHIFT (міжнародна програма ЮНІСЕФ). За проектом планується відкрити у студентському просторі ЦНТУ консалтингового пункту молодіжних ідей. Студентський простір «СтудHUB» створюється представниками Студради та Студпрофкому на базі колишньої читальної зали періодики.

Координатори проекту UPSHIFT на Кіровоградщині, Львівщині та Житомирщині – представники громадської організації «СКЦ «Задзеркалля» – гостювали в ЦНТУ в середині вересня 2022 року, про це повідомлялось на сайті нашого навчального закладу (/?view=article&id=890). Гості тоді презентували студентам Центральноукраїнського національного технічного університету конкурс інноваційних проектів UPSHIFT. Дана програма надає молодим людям гранти на програми з визначення проблем своїх громад та інноваційних шляхів вирішення цих проблем.

Команда у складі представників Студпрофкому та Студради взяла участь у чотирьохденному тренінгу UPSHIFT, підготувала та захистила свій проект створення на базі молодіжного простору ЦНТУ консультативного центру допомоги креативній молоді.

«Звернувшись до нашого центру молода людина зможе отримати допомогу щодо втілення своєї ідеї, – розповідає голова Студради ЦНТУ Дмитро Скерлет. – Уявимо, ви задумали створити у центрі міста lounge-zone, облаштовану зарядками від сонячних батарей. Ідея чудова. Що далі? Ви можете звернутися до консультативного пункту, який ми створимо у «СтудHUB». Тут до ваших послуг буде база ресурсів та контактних данних організацій, які надають підтримку молодіжним проектам: молодіжні ради, громадські організації тощо. Ми організуємо та проведемо для вас навчальні тренінги й далі супроводжуватимемо весь процес реалізації проекту.

Тобто, ми навчатимемо та допомагатимемо молоді втілювати свої ідеї у життя. Для створення та організації роботи такого консалтингового пункту ми виграли грант проекту UPSHIFT».

Якщо ж говорити про студентський/молодіжний простір на базі ЦНТУ «СтудHUB», то цей проект знаходиться поки що на стадії ремонту. На території простору «СтудHUB» студенти матимуть можливість попрацювати за комп’ютером, зробити презентацію, реферат, підготуватися до пари тощо, або ж відпочити, наприклад, в очікуванні між парами. Там проводитимуться студентські тренінги, навчальні ігри та інші заходи.

Ремонт в приміщенні молодіжного простору волонтери Студради та Студпрофкому роблять власноруч (до речі, якщо ви маєте бажання допомоги – звертайтесь до органів студентського самоврядування ЦНТУ). Відкриття простору «СтудHUB» заплановано вже на весняний семестр 2022/2023 навчального року.

Підготував Олександр Виноградов


«ЦНТУ» в соцмережах:
Приймальна комісія працює щодня, крім суботи та неділі.
Телефони приймальної комісії:
т. (0522) 55-93-13
т./viber +380950785900
т.+380966013370
e-mail: pk_kntu@ukr.net

Адреса: пр. Університетський,8
Проїзд маршрутними таксі № 150, 113, 116-А, 284-A, 274
до зупинки "Університет".
Наше розташування
Телефон університетської довідкової служби:
(0522) 55-92-66

© 2022 «ЦНТУ» Всі права захищено.
Використання матеріалів цього сайту можливе тільки
з посиланням на джерело.