Старт сезону відпочинку та оздоровлення 2023 на базі ЦНТУ СОТ «Сосновий гай» м. Світловодськ


Розпочинає свою роботу в 2023 році база відпочинку та оздоровлення ЦНТУ «Сосновий гай», що розташована на березі Дніпра у сосновому лісі в місті Світловодську Кіровоградської області.

В 2021 році профком та адміністрація ЦНТУ почали відновлювати базу. У 2021/2022 роках на базі відпочило багато представників університету, якщо порівнювати з минулими роками. Як буде зараз – прогнозувати складно, проте підготовчі роботи до старту сезону на базі вже розпочаті.

Як повідомив виконуючий обов’язки голови профкому Центральноукраїнського національного технічного університету Дмитро Голуб, станом на 1 квітня 2023 року на базі вже прибрано сухостій, оновлено освітлення у будиночках на енергозберігаючі LED світильники, випрано постільну білизну, замовлено аналіз води свердловини, заключено договори на вивіз твердого побутового сміття, оновлено фарбування спортивного та дитячого майданчиків, планується додаткове оновлення м’якого та твердого інвентарю.

На базі «Сосновий гай» додаткового підремонтували харчоблок та перевірили електроприлади, придбані минулого року: електроплитка, чайники, мультиварка – справні, тобто гості, як й торік, матимуть можливість готувати собі їжу.

На базі підготували майданчики для спортивних ігор та поповнили запаси спортивного інвентарю: м’ячі для баскетболу, волейболу, футболу, набори для бадмінтону.

Транспортне сполучення між Кропивницьким та Світловодськом функціонує, траса відкрита, автобуси курсують. Тобто, за цими ознаками вже можна планувати собі відпочинок, але чи будуть цього року відпочиваючі?

Ми розуміємо, що коли в країні гаряча фаза війни, люди не думають про святкові заходи, не розраховують на яскраві відпустки. Ніхто й не говорить про масові гуляння з феєрверками на березі Дніпра. Проте навіть просто на два-три дні виїхати із сім’єю за місто, провести пару днів у лісі – буде корисно для зменшення психологічної напруги, оздоровлення дітей.

За словами Дмитра Голуба, минулого року серед представників нашого університету, які відпочивали на базі «Сосновий гай», були дуже популярними тури «вихідного дня».

Профком наразі пропонує путівки до «Соснового гаю» на п’ять днів: 600 грн. Але, як й торік, ви можете розділити свою п’ятиденну путівку (свій п’ятиденний відпочинок), на дві-три частини на власний вибір.

Члени профспілки ЦНТУ можуть отримати компенсацію вартості путівки до 5-ти днів включно.

Якщо ви маєте бажання відпочивати на базі «Сосновий гай» не п’ять днів, а N-нну кількість днів – вартість путівки становитиме із розрахунку 120 грн/доба.

База відпочинку ЦНТУ пропонує гостям дев’ять комфортних будиночків різного типу, одночасно на базі може відпочивати 35-40 гостей.

У будиночках створено затишну атмосферу, оновлено м’який інвентар, чисто та охайно.

База має власну скважину та електропідстанцією, а тому цілодобово забезпечена водою та електроенергією. Функціонують літній душ та вбиральні.

Також біля бази є пісочний пляж та гарна риболовля.

На початку травня місяця планується висадження клумб з квітів багаторічної лаванди біля будиночків та дитячого майданчику задля створення ще більш приємної атмосфери затишку.

Профком ЦНТУ запрошує викладачів та співробітників, а також студентів навчального закладу на відпочинок на березі Дніпра на базі «Сосновий гай».

Інформацію щодо графіків заїзду, вільні місця тощо можна отримати в профкомі викладачів та співробітників Центральноукраїнського національного технічного університету.