Гуртожитки


Сьогодні Центральноукраїнський національний технічний університет це не тільки навчання, наукова діяльність, але і студентське життя. Як кажуть: «хто не жив у гуртожитку, той не був студентом». Університет має на своєму балансі 2 гуртожитки, які розташовані на території університету. Здобувачі проживають у кімнатах по два, три чоловіки згідно санітарних норм (6 м2 на 1 здобувача). Гуртожитки двох типів: блочного на 8 кімнат та секційного на 2 кімнати.

В гуртожитках створені всі умови для того, щоб здобувачі почувалися, як вдома. Кімнати укомплектовані необхідними меблями: ліжками, тумбочками, столом та стільцями. У кожному гуртожитку є комфортні вестибюлі, затишні кухні, санітарно-гігієнічні приміщення, пральня та кімната для самопідготовки.

На території студмістечка знаходяться їдальня та спортивні майданчики. У студмістечку проведено локальну комп'ютерну мережу з можливістю доступу до Інтернету.

При поселенні у гуртожиток адміністрація університету заключає договір зі здобувачем на право проживання у гуртожитку на період його навчання і видає йому спеціальний ордер, який є єдиною підставою для мешкання у даному жилому місці. В ордері зазначається номер гуртожитку та номер кімнати.

Розподіл місць у гуртожитку здійснює дирекція студмістечка. Вона разом із студентською радою гуртожитків та кураторами груп слідкують за порядком у гуртожитках протягом навчального року. На кожному поверсі (блоці) обирається староста, який(а) відповідає за порядок, додержання режиму проживання та стан майна гуртожитку, щоденного дотримання чистоти та тиші.

В кожному гуртожитку діє студентська рада, яка обирається на загальних зборах мешканців гуртожитків терміном на один рік і направляє студентські маси в русло активного життя. Студентські ради створені для залучення широкого активу до участі у виховній, спортивній, культурно-масовій роботі та поліпшення побутових умов проживання здобувачів у гуртожитках, а також для захисту прав здобувачів - мешканців гуртожитку. Про свою роботу студрада звітує на загальних зборах мешканців гуртожитків.


Загальна інформація


Інформація для внутрішньо переміщених осіб


Гуртожиток № 3 - 300 місць.

просп. Університетський 8

39-04-22

Завідувач - Слонь Антоніна Миколаївна

Гуртожиток блочного типу на 8 кімнат. Кімнати розраховані на двох і трьох чоловік. На кожному блоці: кухня, санвузол та кімнати гігієни. На першому поверсі знаходяться душові кімнати та актова зала.


Гуртожиток № 4 - 505 місць.

просп. Університетський 8

39-05-12; 39-04-94

Завідувач - Крилов Олександр Володимирович

Гуртожиток секційного типу на 2 кімнати. Кімнати розраховані на двох і трьох чоловік. У кожній секції санвузол та кімната гігієни. Кухня на кожному поверсі, а на першому поверсі знаходяться душові кімнати.


Перелік документів для поселення здобувачів в гуртожитки університету:

  1. Заява від здобувача на ім'я ректора Університету (якщо студент відноситься до однієї з пільгових категорій, це вказується у заяві, студент повідомляє про наявну пільгу бухгалтерію, завідуючого гуртожитком і паспортиста).
  2. Довідка з деканату (видається для поселення з зазначенням групи).
  3. Паспорт, копія паспорту 1, 3, 11 сторінки (якщо паспорт у вигляді ID-картки, копія паспорта та витягу з Єдиного державного демографічного реєстру про реєстрацію місця проживання).
  4. Копія ідентифікаційного коду.
  5. Медична довідка за формою 086-О;
  6. 2 фотокартки 3×4.
  7. Копія документів на пільгу (для пільгових категорій):
    • сироти (діти, позбавлені батьківського піклування) - копія витягу з електронної обліково-статистичної картки дитини-сироти;
    • діти, учасників бойових дій - копія посвідчення учасника бойових дій, копія свідоцтва про народження, копія довідки про безпосередню участь в АТО (ООС).
  1. При поселенні квитанція про сплату за проживання (оплата за 6 місяців).
  2. Угоди (заповнюються під час поселення).
  3. Ордер (видається під час поселення).

ПОРЯДОК
вселення здобувачів у гуртожитки Університету

1. Вселення здобувачів в Університетські гуртожитки здійснюється виключно на підставі заяви здобувача/-ки.

2. Проект наказу про поселення готує завідуючий гуртожитком та паспортист.

3. Якщо здобувач має пільгу, яка передбачає можливість безкоштовного проживання в гуртожитку, для вселення готується окреме подання, до якого додаються копії підтверджуючих документів:

  • копія посвідчення учасника бойових дій батька/матері;
  • свідоцтво про народження заявника,
  • довідка про участь батька/матері в АТО (ООС) – для категорії «дитина учасника бойових дій».

Витяг з Єдиного реєстру дітей-сиріт та осіб, позбавлених батьківського піклування – для категорії «дитина-сирота»/«дитина, позбавлена батьківського піклування».

Перевірка повноти і достовірності наданих копій документів здійснюється комендантом гуртожитку.

4. Вселення здобувача на період літніх канікул (діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування) здійснюється на підставі заяви та подання деканату.