ЦНТУ та ГО ОП «ПОЛОНІЯ» зближуються для культурно-освітньої співпраці


29 лютого 2024
Вчора, 28 лютого, Центральноукраїнський національний технічний університет підписав Меморандум про співпрацю з громадською організацією «Об’єднання поляків «ПОЛОНІЯ» ІМ. Кароля Шимановського».

Центральноукраїнський національний технічний університет продовжує розширювати свої міжнародні зв'язки та зміцнювати співпрацю з культурними та освітніми установами національних меншин нашого міста.

Важливим кроком у цьому напрямку стало укладання Меморандуму про співпрацю, який підписали Громадська організація «Об’єднання поляків «ПОЛОНІЯ» ім. Кароля Шимановського» в особі директора Олександра Полячка та Центральноукраїнський національний технічний університет в особі ректора Володимира Кропівного.

Головною метою співпраці стало сприяння популяризації польської культури серед студентської та викладацької громадськості університету. В рамках угоди планується запровадження факультативу з вивчення польської мови, організація спільних культурно-освітніх заходів та проектів, залучення здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників до реалізації спільних гуманітарних, громадських, культурно-просвітницьких, освітніх ініціатив та розширення інформаційного простору.

Підписання Меморандуму з «ПОЛОНІЄЮ» відкриває нові можливості для нашого університету та сприятиме збагаченню нашого освітнього та культурного середовища.

Центральноукраїнський національний технічний університет віддає перевагу активній міжнародній співпраці та розвитку культурного обміну. Підписання Меморандуму з «ПОЛОНІЄЮ» відображає нашу готовність до співпраці та спільних зусиль у сприянні культурному розмаїттю та освітньому прогресу.