Team Guard: Система моніторингу дистанції між об’єктами в групах


05 квітня 2024
У березні цього року кандидат технічних наук, доцент кафедри автоматизації виробничих процесів Центральноукраїнського національного технічного університету Володимир Смірнов представив власну оригінальну розробку нашому постійному Партнеру, Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті.

У березні цього року кандидат технічних наук, доцент кафедри автоматизації виробничих процесів Центральноукраїнського національного технічного університету Володимир Смірнов представив власну оригінальну розробку «Team Guard: Система моніторингу дистанції між об’єктами в групах» нашому постійному Партнеру, Кіровоградській регіональній торгово- промисловій палаті. Дана розробка вирішує наступні проблеми:

  • створення системи для постійного моніторингу GPS-координат членів групи;
  • моніторинг дистанції між керівником і членами групи;
  • передача сигналу тривоги у випадку перевищення заданої дистанції, що дає змогу здійснювати оперативний моніторинг безпеки дітей під час проведення різноманітних групових заходів на відкритій місцевості, таких як екскурсії, спортивні змагання тощо.

Система «Team Guard» розроблена з метою контролю місцезнаходження кожного учасника групи за допомогою спеціальних пристроїв. Винахід передає інформацію про точне місцезнаходження кожного об'єкта у групі та миттєво подає сигнал тривоги у випадку перевищення заданої дистанції керівникам і організаторам заходів. Система моніторингу створюється на платформі бездротової мережі "Easy Net Everywhere", розробленої в рамках науково-дослідної теми: “Створення мобільної мережі 2.4 GHz з адаптивною аморфною топологією для управління роєм БПЛА і робототехнічних об'єктів”.

Наукове досягнення Володимира Смірнова є важливим кроком у напрямку створення безпечних умов для розвитку спорту, навчання та дозвілля дітей у Кіровоградській області.

Президент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати Ірина Саєнко висловила цілковиту підтримку проєкту, підкресливши його важливість для створення додаткової безпеки дітей та учасників групових заходів у регіоні.

Завдяки підтримці нашого Партнера, декілька прототипів системи «Team Guard» буде виготовлено вже впродовж цього року.