Випуск 2017 року факультету обліку та фінансів


06 липня 2017
Під час цьогорічних урочистостей з нагоди випуску бакалаврів, спеціалістів та магістрів на факультеті обліку та фінансів Центральноукраїнського національного технічного університету було вручено перший «подвійний диплом» ЦНТУ та Університету Економіки у місті Бидгощ випускниці спільної українсько-польської магістратури за спеціальністю «Облік та аудит».

Під час цьогорічних урочистостей з нагоди випуску бакалаврів, спеціалістів та магістрів на факультеті обліку та фінансів Центральноукраїнського національного технічного університету було вручено перший «подвійний диплом» ЦНТУ та Університету Економіки у місті Бидгощ випускниці спільної українсько-польської магістратури за спеціальністю «Облік та аудит».

«Ви пройшли непростий шлях, але, зрештою, підійшли до цієї межі: отримання диплому, – звернувся до випускників декан факультету обліку та фінансів, доктор економічних наук, професор Григорій Давидов. – Для когось із вас навчання тривало чотири роки, для когось – п’ять, для когось – шість, і цей час промайнув, як один день. Для нас, викладачів, керівників кафедр, факультету, дуже важлива подія. Я казав вам на першому курсі: головне – щоб ви усі закінчили університет. Так і сталося. Ми кажемо із гордістю: всі наші студенти освоїли навчальні програми. Хочу подякувати вашим батькам, які вас підтримували та допомагали навчатися. Спасибі студентам, викладачам. Спасибі керівництву університету, ректор завжди розумів наші проблеми та знаходив шляхи їх вирішення.

Цей випуск запам’ятається нам ще й тим, що сьогодні ми вперше видаємо подвійний диплом людині, яка закінчила магістратуру і в Україні, і в Євросоюзі (в Польщі). Це дуже великий крок уперед для нашого факультету та університету, це крок, який дасть нам можливість наблизитися до Європи. В цей день ми кажемо вам: «До зустрічі». Ви пройшли важкий шлях та отримуєте один з головних документів у вашому житті».

Декан ФОФ Григорій Давидов і завкафедрою аудиту та оподаткування, професор Наталія Шалімова вручили диплом магістра перший випускниці ЦНТУ за українсько-польською магістерською програмою «подвійних дипломів» за спеціальністю «Облік та аудит» Юлії Булаві.

Наталія Шалімова розповіла про можливе розширення співробітництва між Центральноукраїнським національним технічним університетом та польським Університетом Економіки у місті Бидгощ (Wyzsza Szkola Gospodarki) та можливості розширення переліку спеціальностей спільної магістратури, а також запросила випускників бакалавріату приєднуватися до цієї міжнародної програми.

Вітальний марафон «відкрили» випускники кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики.

Випускників кафедри фінансів та планування привітали запрошені гості: директор департаменту фінансів Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Шеремет і регіональний менеджер АТ «ТАСКОМБАНК» Андрій Суржик, який є випускником кафедри фінансів та планування. «Я закінчував університет в 2002 році і досі пригадую студентські роки із великою радістю та задоволенням, – говорить банкір Андрій Суржик. – База знань, яку дав нам викладацький склад кафедри та факультету допомогли мені на початковому етапі моєї кар’єри. Хочу побажати вам знайти любиму справу вашого життя та ніколи не зупинятися на досягнутому».

Випускників-бухгалтерів (кафедр бухгалтерського обліку, кафедри аудиту та оподаткування) привітала директор кіровоградського обласного представництва кампанії «Баланс», голова Кіровоградського обласного осередку «Всеукраїнського бухгалтерського клубу» Еліна Мороко (теж випускниця нашого навчального закладу). «На вас, молоде покоління, покладено великі надії, – говорить Еліна Мороко. – Ви маєте нові знання, бачите світ по-новому, застосовувати ці знання на практиці і досягати нових вершин вам допомагатимуть нові сучасні технології. Зараз життя стало мобільним, перед вами відкрито весь світ. Ви можете полишити це місто і поїхати в будь-яку країну. Але пам’ятайте про вашу альма-матер, пам’ятайте, що викладачі цього університету – це чудові люди, які завжди вам допоможуть».

Також в церемонії вшанування бакалаврів, спеціалістів та магістрів спеціальностей «Облік і аудит», «Оподаткування», «Облік і оподаткування» взяла участь начальник відділу контролю в органах влади, оборони, правоохоронних органах та за місцевими бюджетами Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області Інна Хархута.

«20 років тому я також стояла на цій сцені в очікуванні диплому як випускник економічного факультету Кіровоградського інституту сільськогосподарського машинобудування, – звернулась до випускників Інна Хархута. – Мені дуже допомогли знання, які я отримала в цих стінах, і в професійній діяльності, і, взагалі, на життєвій ниві. Перед вами відкривається дуже багато різних доріг, і ви маєте обрати свій шлях, саме той, який допоможе вам розкритися як особистостям, допоможе знайти своє місце в житті, яким ви будете пишатися. Навчаючись в університеті, ви не лише здобули професійну освіту, а й зросли як особистості. Хочу вам сказати, що наймогутніша у світі людина – це людина із знаннями, яка вміє застосувати знання у тій чи іншій ситуації. Тому хочу побажати вам досягти своїх цілей».