в гуртожитках цнту вперше облаштовано пральні кімнати

Центрально український національний
технічний університет

Українська English


В гуртожитках ЦНТУ вперше облаштовано пральні кімнати

Крок за кроком Центральноукраїнський національний технічний університет ремонтує свої гуртожитки та поліпшує умови проживання в них. Допомагають університету в цьому міжнародні та українські гуманітарні організації, що опікуються долею внутрішньо переміщених осіб. Нещодавно в гуртожитках ЦНТУ було відкрито кімнати для прання, де встановлено пральні машинки, надані благодійниками.

Як повідомлялось раніше на сайті ЦНТУ, в минулому навчальному році Громадська організація «Десяте квітня» профінансувала ремонт санвузлів та душових кімнат гуртожитку №3. В ході ремонтних робіт було встановлено нові вмивальники, змішувачі душових кабінок, крани, нові підвісні стелі, покладено новий кахель.

Напередодні нового опалювального сезону, завдяки підтримці ГО «Десяте квітня», в гуртожитку №3 замінили дерев’яні вікна і двері на металопластикові блоки на сходинкових клітках та на вході в гуртожиток. В гуртожитку №4 ще тривають роботи по встановленню металопластикових вікон в жилих кімнатах. Очікується, що заміна віконних блоків та вхідних дверей зменшить втрати тепла взимку.

Минулого сезону регіональне представництво французької гуманітарної організації ACTED (Agence d'Aide à la coopération technique et au développement) допомогло нашому університету придбати та встановити металопластикові вікна для душових кімнат гуртожитку №4; також представництво ACTED передало переселенцям-мешканцям гуртожитків ЦНТУ електричні кухонні плити, бойлери, ліхтарі, теплі ковдри та спальні мішки, 50 комплектів ліжок-трансформерів. Окремо ACTED сильно допомогло університету облаштувати укриття.

Зараз за допомогою ACTED та українського представництва Агентства ООН у справах біженців (UNHCR Ukraine) в гуртожитках ЦНТУ створено окремі пральні кімнати. Проведено нову електрику, системи підведення/відведення води. В пральній кімнаті гуртожитку №4 ремонтні роботи тривають, а в гуртожитку №3 вже постелено новий кахель, змонтовано нове металопластикове вікно.

Головне – придбано, встановлено та підключено пральні машинки.

Раніше в гуртожитку №4 працювала лише одна пральна машинка, розповідає завідувач гуртожитку Олександр Крилов. Інколи ті чи інші мешканці могли купити для своїх потреб «пралку», але якщо говорити про весь гуртожиток, то в наявності була тільна одна машинка. Коли представники ACTED запитували у ВПО-мешканців гуртожитку про їхні потреби, однією з найбільших проблем називались незручності при пранні. Тепер ця потреба повністю закрита, – говорить Олександр Крилов. Загалом для гуртожитку №4 передано дев’ять машинок: шість пральних та три прально-сушильні; із них встановили й підключили п’ять агрегатів, решту буде встановлено після завершення ремонту в пральній кімнаті.

Яна – студентка Донецького національного медичного університету. Вона в серпні 2023 року приїхала до Кропивницького та поселилась в гуртожитку №3 Центральноукраїнського національного технічного університету. До появи пральної кімнати більшу частину речей вона, як й її сусідки, прала руками. Раніше в гуртожитку №3 працювали три пральні машинки, встановлені на кухнях, й для того, щоб скористатися однією з них, треба було дочекатися своєї черги. Зараз – просто спускаєшся на перший поверх й завантажуєш речі до вільної пральної машинки. Сказати, що тепер прати речі набагато простіше і зручніше – нічого не сказати…

Окрім пральних машинок, гуманітарна організація ACTED також передала гуртожиткам ЦНТУ сушарки для речей, прасувальні дошки та праски.

Підготував Олександр Виноградов


«ЦНТУ» в соцмережах:
Приймальна комісія працює щодня, крім суботи та неділі.
Телефони приймальної комісії:
т. (0522) 55-93-13
т./viber +380950785900
т.+380966013370
e-mail: pk_kntu@ukr.net

Адреса: пр. Університетський,8
Проїзд маршрутними таксі № 150, 113, 116-А, 284-A, 274
до зупинки "Університет".
Наше розташування
Телефон університетської довідкової служби:
(0522) 55-92-66

© 2022 «ЦНТУ» Всі права захищено.
Використання матеріалів цього сайту можливе тільки
з посиланням на джерело.